keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Peruuttamistreeniä ja peruskoulutusta

Tunnustan, että Taigan kohdalla tietyt peruskoulutusasiat ovat jääneet todella vähälle treenaamiselle. Esimerkiksi maahan meno on ollut yksi sellainen asia. Muuten ei moiselle taidolle olekaan ollut edes tarve, mutta kynsiä leikatessa on paljon helpompi saada koira aseteltua hoitotoimenpiteitä varten, kun koira osaa itse mennä maahan, josta se on helppo kaataa kyljelleen, jotta pääsee jalkoihin käsiksi.


Juoksukontaktia varten Taigan kanssa ollaan treenattu peruuttamista laatikkoon. Tänään taas pienen tauon jälkeen palautettiin mieleen asiaa, koska emme ole hallille päässeet viime viikon torstain jälkeen ja juoksukontaktia treenatessa toistoja pitäisi tehdä usein. Meidän varsinaiseen treenilaatikkoon Taiga sai osumaan yhden jalan, mutta vaihdoin laatikon hieman isompaan lipastonlaatikkoon, johon Taiga sai täydellisiä osumia molemmista takajaloista. Taiga hienosti korjasi ja nosti toisenkin jalan laatikkoon, vaikka alkuun meni vain yksi. 

Agilitya varten ollaan myös treenattu nenäkosketusta käteen naksuttimen kanssa. En alkuun ollut lainkaan varma, miten Taiga ymmärtää asian, mutta epäilylle ei ollut tarvetta. Taiga tajusi homman idean yhden illan aikana ja silloinkin treenattiin ehkä noin 10 minuuttia asiaa kokonaisuudessaan. Toki Taiga oppi alkuun nuolaisemaan kättä, mutta sain palkattua myös pelkästä nenästä. Tänään treenattiin tätä kolmannen kerran ja huomasi, että Taiga tiesi heti, mitä haetaan. Heti saatiin täydellisiä osumia ja suurin osa jopa ilman kieltä. 

Lopuksi vielä treenasimme Taigan kanssa perusjuttuja eli istu, maahan ja odota käskyjä. Istumaan Taiga osaa mennä hyvin. Maahan menon Taiga tajusi myös yllättävän nopeasti! Olen ollut varma, että ei se siitä kiinni saa... Mutta mitäpä pieni muutti ei ruokansa eteen tekisi. Myös odottamista treenailtiin ja odotin, että Taiga nosti katseensa minuun, naksu ja lupa ottaa nami lattialta. 



Adan kanssa ollaan myös vahvistettu peruuttamista laatikkoon juoksukontaktitreeniä varten. Laatikko ei siis ole Adalle ollut helppo hyväksyä ja ollaan nyt kouluttajan ohjeen mukaan siirrytty lehdestä kirjaan, jotta Ada oppisi nostamaan peruuttaessaan takajalkoja ja siten peruuttaminen puomille onnistuisi. Eihän tämä ole Adan kanssa mitenkään helppoa ollut. Tänään kuitenkin saatiin niin hyvä treeni, että nyt on vaan pakko ehtiä viikonloppuna hallilla käymään testaamassa asiaa puomin kanssa. Ada nimittäin alkukankeuden jälkeen teki täydelliset sarjat ja nosti molemmat takajalat kirjan päälle! Nyt selkeästi huomasi, että Ada sai homman ideasta kiinni ja toisti täydellistä suoritusta tasaisen varmasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti