perjantai 15. heinäkuuta 2016

Koirille itse tehtyjä herkkuja

Harrastaminen alkaa mennä jo ihan uudelle tasolle, kun sellainen treenitasku(ko) tuli ostettua ja kaiken lisäksi hurahdin ajatukseen tehdä koirille terveellisempiä nameja ihan itse! Adalle paras motivointiherkku on ollut nakki, mutta ne on tosiaan melko suolaisia ja agilityn alkeiskurssin alkamisen myötä herkkuja tulee menemään paljon. 



Päätin kokeilla tällaista ohjetta hieman muokaten, koska kaupassa sattui broilerinjauheliha olemaan tarjouksessa. Lisäksi jauhelihaa tuli olemaan 800 g, minkä totesin olevan liikaa pellilliseen. Ohjeessa ollut 600 g olisi ollut yhteen pellilliseen varmasti sopiva määrä. Paistaessa taikina vetäytyi kuitenkin sen verran, että ei nameista tullutkaan liian suuria etenkin, kun malamuutista on kyse. 



Muuten seurasinkin ohjetta tarkalleen, vaikka lihan määrä olikin suurempi. Kananmunia käytin neljä. Annoin Adan nuolla taikinakulhon ja Ada tykkäsi ihan mielettömästi! Ei olisi halunnut luopua kulhosta ollenkaan. Kyllä ne valmiinakin tuntui maistuvan. Huomenna mennäänkin testaamaan, kun on toinen viikonloppu agilityn ohjaajien peruskoulutuksesta, jossa demokoirakkona olimme jo toukokuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti