perjantai 22. heinäkuuta 2016

Hyppytekniikan koulutusta osa 2

Tänään oli pitkästä aikaa hyppytekniikan koulutusta Adan kanssa. Pääsimme ensimmäisenä tekemään ns. lämmittelynä perussarjan, koska viimeksi Adan suoritusta ei tullut videolle, joten nyt suoritus videoitiin. 

Muut harjoitukset olivat nimeltään kasvava sarja, korkeuden arviointi ja laskeutuminen sekä taipuminen, jossa oli viisi estettä puoli kaaressa. 

Adalla meni sinänsä kaikki suht hyvin. On asioita, joita meidän pitää treenailla ja tärkein niistä on oikea lähtöasento ja tämä saatiin kotiläksyksikin. Osa-alueina tässä on lähtöasennon pyöristys, etujalkojen pystyasento, fokusointi ja ihan vain istuminen. Ada pari kertaa tuli väli-käskyllä itsekin jalkojen väliin, kun yleensä nostan jalan selän yli samalla väli-käskyn antaen. Istuminen oli tänään hieman haasteellista, kun Ada ei malttanut kunnolla istua jalkojeni väliin. Sain kouluttajalta ohjeeksi sanoa istu vain kerran ja odottaa, kun Ada istuu menisi vaikka kuinka kauan. Kyllä Ada lopulta sai ideasta kiinni ja lopussa istuminen oli jo nopeampaa. Lähtöön sain myös itselle vinkiksi, että pitää vähentää käsien käyttöä. Minulla tulee tehtyä jo niin rutiinilla ajattelematta käsiliike samalla, kun annan lähtökäskyn, kun tarkoituksena on mahdollisimman vähäeleisesti toimia koiran kanssa. 

Korkeuden arvioinnissa oli kolme hyppyestettä 15 cm korkeudella ja neljäs oli alkuun 15 cm korkeudella, mutta jokaisen onnistuneen ylityksen jälkeen korkeutta nostettiin 10 cm ylöspäin. 65 cm on maksimikorkeus, mutta tällä kertaa oli mahdollisuus kokeilla halutessaan 75 cm korkeuden. En nyt sano, että suoranaisesti olisin ehtinyt myöntyä, kun kouluttaja jo sen 75 cm laittoi, mutta lopulta olin kuitenkin, että kokeillaan vaan. Ada hieman esteen luona epäröi, mutta se kesti maksimissaan sekunnin, kun Ada jo hyppäsi esteen yli pudottamatta estettä. Esteen ali olisi helppo Adankin vain juosta, mutta kyllä se vaan hyppäsi! Pari muuta juoksi omat maksimikorkeutensa esteen ali. 

Taipumisessa Adalla meni hetki ennen kuin tajusi harjoitteen idean. Yritti muutaman kerran vain livahtaa targetille, joka oli metrin päässä sivulla odottamassa. Muutama suoritus saatiin tehtyä, jotta Ada tajusi jo, mitä ollaan tekemässä. Kouluttaja laittoi kuitenkin apuvälineeksi pätkän aitaverkkoa aitojen sisäkaarelle, jotta Ada ei aitojen välistä tulisi. Tämä olikin mainio idea, koska näin Ada oppi todella nopeasti, mitä tehdään. Ei siinä vielä aivan huippusuoritusta tullut, mutta eiköhän me ensi kerralla kertailla tätäkin. 

Ada oli tänään hienosti kontaktissa. Adaa ei kiinnostanut kesken harjoitteiden mikään muu. Ada myös hienosti muutaman kerran malttoi odottaa, kun itse siirryin targetin luokse ja sieltä annoin lähtökäskyn Adalle. Kyllähän Ada toki yritti muutaman kerran varastaa namin ja joitakin kertoja siinä onnistuikin, mutta pääsääntöisesti voisin sanoa treenin onnistuneen oikein mainiosti. Paljon on vielä opeteltavaa, mutta Adalla on ihan hyvä pohja jatkoon. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti