tiistai 19. heinäkuuta 2016

Agilityn alkeiskurssi osa 2

Tänään oli alkeiskurssilla vihdoin hetki, kun koiratkin otettiin mukaan treenaamaan. Aloitimme pujottelusta. Jokainen koirakko pääsi näyttämään vuorollaan, miten pujottelu sujuu. Adan kanssahan sitä ei oikeastaan ole tehty toukokuun demokoirakkona olemista lukuunottamatta, joten Adallahan ei siitä touhusta oikein hajuakaan ollut. Kädellä ohjattiin koiraa keppien ohi eli emme käyttäneet sen kummempia apuvälineitä kuin nameja. 

Ada kuitenkin meni kepit pujotellen, vaikka välillä ohittelikin keppejä, mutta palasimme aina kuitenkin ja teimme suorituksen loppuun. Taas kerran ongelmat oli lähinnä omassa ohjaukseessa, mutta kouluttaja antoi vinkkejä, miten korjata omaa tekniikkaa, jotta oppiminen koiralla olisi helpompaa. Kävimmekin tauon aikana kerran kokeilemassa vielä pujottelua ja hieman jo paremmin meni.

Varsinaisesti aiheena oli aidat, muuri ja pituusestettäkin Ada teki hieman lyhennettynä. Adallehan hypyt on jo tuttu juttu hyppytekniikan puolelta sekä demokoirakkona olemisesta. Kouluttaja jo totesikin Adalle, että "kyllä mie tiedän, että sie osaat". Ja kyllähän Ada teki hyvin.

Adan lähtöasento ei ollut alkuun kovin hyvä, joten teimme lähdön kuten hyppytekniikassakin eli Ada istui jalkojeni välissä, josta palkkasin alaspäin selän pyöristyessä ja annoin mene-käskyn, kun katse siirtyi targetin suuntaan. Joitakin kertoja tehtiin näin, mutta toisella kierroksella menin targetin luo kyykkyyn menosuuntaan päin ja siitä annoin etenemiskäskyn. Vaikka Ada tauon aikana ehti kierroksia saamaan, malttoi Ada hienosti parikin kertaa odottaa. 

Adan osalta hyppimiset oli vähäistä, koska Ada teki toisellakin kierroksella niin hyvät suoritukset, ettei ollut tarvetta jatkaa. 

Jäi itselle hieman sellainen olo, että tässäkö tämä nyt oli, mutta hyvähän se on tekniikka saada kuntoon ennen kuin jatkaa eteenpäin, Vaikea korjata enää myöhemmin. Pitää itse vain oppia ja ymmärtää, että maltti on valttia ja hitaasti hyvä tulee. Ohjaaminen ei ole kovin helppoa ja sehän meillä loppujen lopuksi näillä perusesteillä ongelmaksi tulee. Mielenkiinnolla odotan kontaktiesteiden vuoroa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti