perjantai 29. heinäkuuta 2016

Hyppytekniikan koulutusta osa 3

Tänään oli vuorossa hyppytekniikan koulutusta ja tämä oli meille kolmas treenikerta. Alan olla kohta itsekin sekaisin, mitä treenataan ja milloin, kun tänään meinasin jo varautua kouluttajan ohjeistuksen mukaisesti, joka oli tarkoitettu ensi viikon agilitya varten. 

Ensin teimme taas ihan vain perussarjaa, jonka jälkeen korkeuden arviointia (muistaakseni). Ja näin tuoreeltaan pääni tuntuu olevan ihan sekaisin, enkä muista teimmekö muuta enää ennen viimeistä harjoitetta, jossa käytettiin myös putkia apuna. Videolta viimeistään näkee, mitä kaikkea tehtiin. 

Yleisesti kuitenkin voi sanoa, että Ada tänään hötkyili hieman liikaa. Olen varmaan liian monta kertaa tiputtanut nameja lähtöasentoa hakiessa, kun käsistä namien loppuessa, Ada rupesi etsimään nameja maasta. Tänäänkin tein kuitenkin siten, että jos tiputin, en antanut Adan ottaa namia maasta vaan itse nostin namin ja annoin sen Adalle. Ada myös tiputti aitoja huomattavan paljon, kun yleensä Ada tiputtaa vain yksittäisiä kertoja. Lisäksi Ada ei suorittanut kaikkia esteitä vaan oikaisi targetille. Tarvitsimme paljon kouluttajan apua houkuttelemiseen ja Adan motivoimiseen. Toki kuitenkin lopetettiin aina tavalla tai toisella hyvään suoritukseen.

Viimeisessä harjoitteessa oli viisi aitaa, putki, aita ja putki soikion muotoon laitettuna esteradaksi. Olemme tehneet harjoitteita vain yhteen suuntaan ja nyt olisi pitänyt lähteä ensimmäisenä rataa suorittamaan juuri päinvastaiseen suuntaan. Lisäksi target sijoitettiin meidän selän taakse. Adallehan tämä yhdistelmä ei toiminut laisinkaan. Ada ei meinannut millään lähteä suorittamaan esteitä kunnolla. Lopulta oli target otettava kokonaan pois, kun Ada yritti lähtökäskyn jälkeen suoraan kääntyä targetille. Päädyttiin siihen, että minä palkkaan Adan suoraan kädestä esteiden jälkeen. Lisäksi vaihdoimme suoritussuunnan samaksi kuin aikaisemmissakin harjoitteissa. Tämä auttoi ja Ada lopulta osasi tehdä radan myös toiseenkin suuntaan. Kouluttaja totesi, että Ada ei osaa vielä yleistää esteitä. Eli ilmeisesti Ada osaa suorittaa ne tietyllä tavalla, mutta olosuhteiden muuttuessa suorituksen tekeminen on haasteellista.

Oli kuitenkin todella hienoa saada tehdä kokonainen rata! Yksinkertainen, mutta rata kuitenkin. Kun alun ongelmista päästiin, suoritimme radan muutaman kerran kumpaankin suuntaan oikein onnistuneesti. Itse en ollut taaskaan tarpeeksi nopea käskyissä ja minun pitää olla tarkkana, mitä käsilläni teen, mutta Ada toimi taas kerran oikein mainiosti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti