maanantai 4. heinäkuuta 2016

Ada, kipeä tassu

Tänään Adalla alkoi aivan yllättäen takaosassa kipuilemaan. Adan oli todella vaikea päästä makuultaan ylös. Etuosa nousi hyvin, mutta takaosa oli vaikea saada ilmaan. Ada ei myöskään mielellään noussut, joten paremman kuvan liikkeistä saadakseni jouduin namien avulla houkuttelemaan Adan seisomaan. Ada antoi jalkojaan liikutella normaalisti ja venytteli normaalisti. Lisäksi vielä nousi seisomaan ikkunalautaa vasten, vaikka hetken miettikin asiaa. Ada myös yleensä seurailee minua, kun liikun, mutta nyt makoili vain keskeisellä alueella, josta näki moneen suuntaan. 

Hetken vain seurailin, mutta vingahtikin siihen malliin ja huolestuin, kun oli vaikea takaosaa nostaa, että otin lopulta yhteyden eläinlääkäriin. Saimme parin tunnin päähän ajan. Eläinlääkäri tutki Adan takajalat tarkkaan. Aloitti taivuttelut ja vääntämiset lonkasta lähtien ja eteni alaspäin ja lopulta vasemman kintereen kohdalla Ada reagoi todella voimakkaasti tutkimukseen ja yritti jopa karkuun päästä. Polvet ja lonkat olivat ok. 

Eläinlääkäri tunnusteli tarkkaan kintereen ja totesi, ettei usko siinä murtumaa olevan, mutta jos olisin halunnut, hän olisi kuvauttanut jalan. Siinä keskustellessamme päätin kuitenkin, että ei nukuteta ellei ole pakko, kun kerta eläinlääkärikin oli ennemmin venähdyksen/nyrjähdyksen kannalla. Hän siis antoi Adalle niskaan kipulääkepiikin ja kirjoitti reseptin mukaan. Viikon verran tulehduskipulääkettä ja ulkoilut vain tarpeilleen hihnassa. Pari viikkoa suositteli lepoa eli tältä viikolta jää taas hyppytekniikan koulutus väliin ja jos kaikki menee hyvin, Ada ehtii parantua agilityn alkeiskurssia varten. Ensi viikolla kurssi alkaa, mutta ensimmäinen kerta on teoriaa ilman koiraa. 

Tietenkin, jos jalka turpoaa, kipulääke ei auta tai kipu alkaa uudestaan lääkekuurin lopettamisen jälkeen, menemme jatkotutkimuksiin. Ja tietenkin, jos siltä näyttää, siirrämme agilityn aloittamista. Tärkeintä on saada Ada kuntoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti