tiistai 26. heinäkuuta 2016

Agilityn alkeiskurssi osa 3

Tänään oli agilityssa vuorossa pituus- ja rengasesteiden harjoittelua. Hyppyesteet ovat Adalle hyvin tuttuja, mutta rengasta emme ole treenanneet ollenkaan toukokuun jälkeen. 

Ada oli saanut Rikin kanssa iltapäivällä juosta helteessä tunnin verran välillä lepäillen ja ihmetellen, kun pesin autoa. Energiaa tuntui neidillä kuitenkin olevan melkolailla, kun ei millään meinannut malttaa odottaa omaa vuoroaan. Ada vinkui ja vonkui ja nyki itseään esteitä kohden, kun toiset treenailivat vuorollaan. Kun oli Adan vuoro päästä kentälle, Ada kuitenkin keskittyi todella hienosti minuun ja käskyihin. 

Tänään lähdöt tehtiin kuten hyppytekniikassa. Esteinä oli aidat, muuri, pituus ja rengas. Ensin tehtiin Adan kanssa muurille asti ja parin kerran jälkeen lisäsimme pituusesteen suoritukseen. Lopulta kokeilimme lisätä myös renkaan, mutta Ada oli sitä mieltä, että se on hyvä kiertää. Harjoittelimme seuraavaksi pelkkää rengasta muutaman kerran, jonka jälkeen siirryimme pituusesteen taakse. Jo pituusesteelle juostessa käskin Adan renkaalle ja saimme muutaman suht hyvän suorituksen aikaiseksi.

Kouluttaja erehtyi ottamaan esiin vinkupallon... Ada suoritti esteet hienosti keskittyen vain palloon. Ongelma tuli, kun en meinannut saada Adaa pois kouluttajan luota. Kouluttaja joutui laittamaan pallon ja targetin kokonaan pois ja kädetkin laittoi puuskaan, jotta sain lopulta namilla houkuteltua Adan pois kouluttajan luota. Pallo meinasi viedä voiton nameista. 

Toisella kierroksella menimme koko estesarjan läpi muutaman kerran kouluttajan houkutellessa renkaan luona, joka oli edelleen viimeinen este. Sanoin Adalle rengas-käskyn jo pituusesteen luona, jotta Ada heti tietäisi, minne mennä. Ada teki hyvät suoritukset, joten emme pidempään jatkaneet. 

Pari kertaa tauoilla harjoittelimme Adan kanssa itseksemme keppejä ja putkea. Putkella onnistun jo noin metrin päästä pelkällä putki-käskyllä ohjaamaan Adan putkeen. Kepit meni kerran jopa niin hyvin, että Ada melko vauhdilla meni ja minun tarvitsi vain vähän ohjata. Se olikin ainoa kerta. Muuten Ada tarvitsi houkuttelua nameilla ja minulla piti olla nopeat käden liikeet. Silti Ada meinasi välillä oikoa, mutta namikädellä ohjaten sain Adan palaamaan takaisin ja suorittamaan kepit loppuun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti