keskiviikko 3. elokuuta 2016

Match show 1.8.2016

Kävimme Aslakin kanssa vielä viimeisen treenin ottamassa mätsärissä ennen Sawo showta, joka on tulevana viikonloppuna. Olemme menossa sekä lauantaina että sunnuntaina. Saa siis taas nykäistä hihasta, jos siltä tuntuu! :) Niin koiramaailmassa elän nykyään, että kirjoitin ensin, että saa nykäistä hihnasta. Siitäkin toki, jos siltä tuntuu. 

Olin itse maanantaina ensimmäistä päivää kesäloman jälkeen töissä ja toki tein heti 8,5 tunnin työpäivän. Ehdin käydä tankkaamassa, ostamassa nakit ja käydä syömässä kotona, kun piti jo kamppeet laittaa kasaan (jotka olin varannut jo eteisen pöydälle valmiiksi) ja lähteä ilmoittautumaan. Matka ei ollut onneksi pitkä, joten ehdimme Aslakin kanssa hyvin toteutella paikkaan ja muihin koiriin.

Yhdistelmä ei ollut kuitenkaan kovin hyvä, kun olin itse TODELLA väsynyt ja Aslak hermostui kaikesta mahdollisesta. Aslak ei tykännyt edelleenkään kokomustista koirista. Aslak ei myöskään tykännyt rotikoista eikä dobermanneista sekä eräs saksari ärsytti todella paljon, kun räkytti kaikille muille. Sama saksari sai Aslakilla kierrokset nousemaan juuri kehään mennessä sataseen, eikä herra sitten malttanut juosta nätisti. Saimme sen takia sinisen nauhan, vaikka tuomari (tuttu koirahieroja, joka on Aslakiakin useamman kerran hieronut) sanoi, että Aslak ansaitsisi punaisen, koska näytti hampaat niin hienosti. Todella pieni murina kuului Aslakin suusta, mutta tuomari sanoi, että jos ei tietäisi tapausta, ei olisi murinaa edes kuullut. Mutta villi luonnonlapsi sai kuitenkin sen sinisen nauhan.

Aslak inhosi myös kaikki vinkujia. Myös haukkujat ärsyttivät Aslakia ja voi hitto, kun jopa kauempana jotkut rupesivat rähisemään, Aslakin piti toki osallistua myös. En edes huomannut paikalla olleen erästä tuttua, kun piti Aslakin kanssa liikuskella ja kääntyä aina ympäristössä liikkuvien koirien mukaan, jotta sain Aslakin pidettyä rauhallisena.

Aikuisten sinisten kehässä jo ennen kehän käynnistymistä ensimmäisenä ollut dobberi vain kääntyi ja rähisi seuraavalle koiralle, joka toki vastasi rähinään. Ja sitten kolmantena ollut Aslak toki lähti rähinään mukaan. Lähdimme ensin kävelemään, mutta jo puolen kierroksen jälkeen rupesimme juoksemaan, mutta vauhdikastahan se Aslakin kanssa oli. Jatkon arvosteluja varten toisena ollut koira siirtyi viimeiseksi, joten jäimme Aslakin kanssa dobberin viereen. Aslak pysyi kuitenkin rauhallisena ja keskittyi hyvin minuun, eikä dobberikaan enää kääntynyt rähisemään. 

Edestakaiset liikkeet meni Aslakilla paremmin ja toki seisominen sujuu Aslakilla oikeastaan aina. Aslak sijoittuikin lopulta aikuisten sinisten neljänneksi! Hieno poika! 

Kuvaaja Katja Surakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti