lauantai 13. elokuuta 2016

Adan vetokauden aloitus

Sää on viilentynyt todella paljon ja olemme päässeet pari kertaa jo vetolenkille koirien kanssa. Aslakin kanssa viikko sitten ja Adan kanssa torstaina. Tarkoituksena oli käydä vain pari kilometriä, jotta Ada ei kuumuisi liikaa, mutta ensimmäinen kilometri meni niin hienosti Adalla ja neiti oli niin innokkaana töitä tekemässä, että matkaa tuli kaiken kaikkiaan 3,5 km. 

Ada kuunteli alusta asti käskyt hienosti. Omalta kujalta siirtyessä olisi lähtenyt oikealle, mutta pysähdyimme ja käskin pari kertaa vasemmalle, jolloin Ada kääntyi vasempaan. Adan maksiminopeus oli 26,2 km/h, mikä on siis yleensä alkuvauhti. Ensimmäinen kilometri meni vaihdellen 13-26 km/h, mikä oli hienoa, että Ada sai pidettyä kovan laukan niinkin pitkään vajaan 2 kk tauon jälkeen. Kierrosajat oli taas kilometrin välein (viimeinen puoli kilometriä): 16,1 km/h, 10 km/h, 9 km/h ja 8 km/h. Eli selkeästi Adan vauhti hiipui alun jälkeen, mikä on ymmärrettävää. Ada lähtee niin innokkaana liikenteeseen etenkin tauon jälkeen,että kuluttaa suurimman osan energiastaan heti alussa. Kunhan pääsemme enemmän treenaamaan, keskitymme myös vauhdin tasaisena pitämiseen, jotta Ada jaksaisi tasaisesti pitää vauhdin koko matkan ajan.  

Koko lenkin keskinopeus oli 10,5 km/h, mikä oli aivan huippu vauhti tuollaisen tauon jälkeen! Toki olemme treenailleet agilitya ja vapaana juoksua on kesällä ollut, että eihän sitä ihan tyhjästä lähdetty nytkään liikenteeseen. 

Käytin kuitenkin lopuksi vielä Adan suihkun puolella ja kastelin jalat ja mahan, jotta hieman saisi viilennystä treenin jälkeen. Ihan vain kaiken varalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti