perjantai 26. elokuuta 2016

Rikin treenikauden aloitus

Tänään oli Rikin vuoro päästä vetotreeneihin. Matka oli 3,8 km. Riki on kyllä rauhallisuuden perikuva... Maksiminopeus oli 38 km/h, mikä on suurin maksiminopeus, mitä tämän treenikauden aikana on vielä meidän koirilla ollut. Keskinopeuskin oli 8,7 km/h, mikä oli jopa nopeampi kuin Aslakilla eilen. Mutta silti Rikistä huokuu rauhallisuus töitä tehdessä. Yllätyin kovasti, kun näin gps:n lukemat. 

Riki olisi mielellään myös haistellut kaikkea mahdollista, mutta lopulta minulla meni hermot ja piti tiukasti komentaa, jotta lopettaisi ja keskittyisi töihin. Lisäksi liina oli välillä todella kevyesti tiukalla ja välillä taas ei lainkaan... Ohitukset taas menivät ihan hyvin. Ihmisiä ohitimme jopa ihan vierestä ja Riki vain hieman päätään käänti haistellakseen, mutta jatkoi matkaa reagoimatta sen enempää. Koirat ohitimme tien toiselta puolelta ja nekin sujuivat hyvin. Sama koira, joka Aslakille räkytti heidän pihaa ohittaessamme, räkytti myös Rikille. Rikikin kiinnostui toisesta koirasta ja kääntyi jo sinne päin, mutta jatkoi kuitenkin matkaa. Vaikkakin se pienikin motivaatio laski hetkeksi kokonaan. Kuitenkin viimeisen suoran Riki veti hienosti kotiin asti. 

Jospa me tästä hiljalleen saadaan taas Riki motivoitua vetohommiin. Jos ei muuten niin uhkasin jo laittaa Adan kaveriksi töihin... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti