lauantai 13. elokuuta 2016

Treenipäivä, agilitya ja vetoa!

Tänään katselin youtubesta alaskanmalamuuttiaiheisia agilityvideoita. Eräässä videossa kuvattiin, mistä koirakko oli lähtenyt liikenteeseen ja missä vaiheessa he tällä hetkellä ovat. Ja kehitys oli huima! Perus humoristisesta malamuutista, joka tekee mitä huvittaa, oli kehittynyt todella hieno ja keskittynyt agilitykoira! 

Tästä motivoituneena iskin omalle pihalle 60 cm korkeita aurauskeppejä kuusi kappaletta pystyyn 60 cm välein ja otettiin Adan kanssa keppitreeniä. Adalla on jo melko hyviäkin aloittelijan suorituksia. Ei todellakaan puhdasta pujottelua, mutta suorituksesta selkeästi huomaa, että Ada tajuaa homman idean. Kuitenkin tätä tapahtuu vain yksittäisillä kerroilla. Loput kerrat onkin sitä, että pitää aina kädellä näyttää, mistä välistä Adan tulee kulkea. 

Treenasimme myös odottamista targetin kanssa. Ensin lähetin normaalisti jalkojeni välistä Adan targetille, mutta seuraavaksi käskinkin odottamaan ja siirryin parin metrin päähän ennen lähtökäskyä. Seuraavalla kerralla siirryin taas hieman kauemmaksi ja lopulta olin targetin luona antamassa käskyä. Edelleen tätä pitää toistuvasti treenata, enkä siltikään pysty varmaksi sanomaan, että agilitykentälle mennessä Ada malttaisi edelleenkään odottaa lähtökäskyä...

Myös Aslak pääsi tänään treenaamaan. Lähdimme Aslakin kanssa vetolenkille. Ideana taas ihan vain muutaman kilometrin lenkki heittää, mutta päädyimmekin reitille, josta tulee yleensä vajaa 5 km... Virhe! Tuuli oli kova ja vettä hieman satoi, mutta lämpötila oli +13,5. Ajattelin, että tuuli ja sade tasoittaa, mutta ei... Ilmankosteus oli kuitenkin liian korkea ja pelkäsin jo lenkin lopulla, että Aslak palaa aivan loppuun. Siksi kävelimme viimeisen reilu puoli kilometriä ja Aslak pääsi tarhaan viileälle, märälle nurmikolle makoilemaan. 

Aslak piti kuitenkin hienosti tasaisen ravin päällä. Merkkaili aivan liian paljon, mutta Adan juoksun tulo varmaan tätä yllytti entisestään... Keskinopeus oli 8,2 km/h ja maksiminopeus 24,6 km/h. Alussa ja keskivaiheessa Aslak jaksoi jopa laukalla mennä, mutta tämä on tietysti Aslakilta kestävyyttä vähentänyt entisestään tällä säällä... 

Tämä on taas niitä asioita, että maltti on valttia ja näin loppukesästä pitäisi vielä olla todella tarkkana sään kanssa ja malttaa odottaa viileämpää säätä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti