lauantai 28. lokakuuta 2017

Motivaation etsimistä aksaan...

Adan kanssa pidettiin aksassa taukoa, joka toivottavasti ajan kanssa näyttää tehneen hyvää, mutta tällä hetkellä koen sen tuoneen haasteita. Meillä on ollut Adan kanssa vaikeuksia syttyä ja löytää taas yhteinen sävel treeneissä. Toki Ada häntä heiluen hakee minulta ohjeita, palkkaa ja tehdään yhdessä. Vauhtia kuitenkaan ei ole ja epäonnistumme helpoissakin jutuissa. Myöskin oma into on ollut kadoksissa. Taigan kanssa intoa ja motivaatiota on riittänyt, mutta Adan kanssa etsitään vielä. 


Adan kanssa tuntuu, että aloitetaan alusta. Tekniikkaa lähdetäänkin opettelemaan uudestaan, mutta muutenkin tuntuu, että pitäisikö mennä uudestaan alkeiskurssille... Tämän viikon treenikin oli perusjuttuja, jotka toisaalta onnistuivat, mutta toisaalta niissäkin oli haasteensa. Koko kesä mentiin haastaen ja tehtiin vaikeita ratoja ja nyt yksinkertaisetkaan jutut eivät tunnu onnistuvan. Haasteensa meidän oppimiselle luo myös se, että treeniryhmässä on hyvin eritasoisia koirakoita. Toivonkin, että kouluttajat tuovat meille treeneihin ratoja ja tekniikoita, joita pystyy tarvittaessa helpottamaan, mutta myös vaikeuttamaan. 


Adan kanssa ollaan juoksukontakteja varten treenailtu kotona peruuttamista. Peruuttamisen idean Ada kyllä tajusi, mutta ahdistui laatikosta, johon olisi pitänyt peruuttaa ja tuoleista, jotka toimivat ohjureina laatikolle. Kouluttaja antoi vinkiksi helpottaa Adalle asiaa ja nyt ollaankin varmistettu peruuttamista ja mielenkiinnosta lähdin testaamaan peruuttamista lehden päälle. Ada ahdistui lehdestäkin takanaan. Ada väisti lehteä, mutta aina suoristin Adan uudelleen eteeni ja pienestäkin hipaisusta annoin valtavat kehut ja palkan. Lopulta useiden toistojen jälkeen Ada laittoi toisen takajalkansa lehden päälle. Vielä pari päivää olisi aikaa vahvistaa tätä, jotta mahdollisesti pääsemme ensi maanantain treenissä etenemään peruuttamaan puomille. Aina voi toivoa...


Taigan kanssa ongelmaa treenimotivaation etsimiseen ei ole. Taigan kanssa lähdettiin jälleen innolla hallille. Taiga on estehakuinen, nopea ja helposti ohjattavissa. Taiga ei vierasta esteitä vaan yksittäisenä tehtynä rengaskin meni helposti. Kerran meinasi mennä renkaan ohi, mutta korjasi liikkeen ja tuli läpi. Muuri meni myös hyvin, vaikka ei edes suoraa lähestymistä ollutkaan ja kääntyi muurilta hyvin putkelle. Puolenvaihdot Taiga hakee hyvin ja irtoaa loistavasti minusta. Taigan kohdalla odotan innolla, miten pitkälle päästää. Yritän kuitenkin pitää mielessä, etten tekisi samoja virheitä Taigan kanssa kuin Adan kohdalla. Ja tärkeimpänä niistä virheistä on paineistaa itseni ja sitä kautta koira.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti