sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Viikon vetotreenit

Tällä viikolla Aslak on saanut nauttia vapaana juoksemisesta ja nartut ovat päässeet vetotouhuihin. Adan kanssa käytiin ensin alkuviikosta etsimässä treenimotivaatiota muutaman kilometrin lenkin parissa. Ada eteni hyvällä nopeudella. Bike computer ei taas vaihteeksi halunnut toimia, mutta jopa sport tracker näytti ihan hyvää keskinopeutta, vajaa 12 km/h, vaikka kotimatkalla piti hieman enemmän kannustaa ja kehua. 

Tällä viikolla pääsimme kerran yhteistreeneihin, jolloin mukaan lähti sekä Ada että Taiga. Treeneihin ei moni päässyt paikalle. Meidän lisäksi paikalla oli yksi pentu. Kävin siis ensin Adan kanssa heittämässä lenkin yksikseni. Ada edelleen eteni hyvällä nopeudella. Keskinopeus kuitenkin kärsi, kun jäimme auttamaan erästä frisbeegolfaajaa, joka oli puhelimensa kadottanut metsään. Ada sai kuitenkin samalla pienen lepotauon. Adan kanssa treenatessa ei oikeastaan mitään uutta enää opi. :) Ada on tasainen työskentelijä, joka kuuntelee minua hyvin. 

Taiga pääsi tekemään pientä vetopätkää tekniikan parissa. Tällä kertaa itsekin juoksin ja jaloissa kyllä tuntui seuraavina päivinä... Oma tekniikka ei ole mikään paras, kun yrittää vain perässä ja pystyssä kestää! Taigalla ei lähettäjää ollut, joten yritin suunnata Taigan huomion eteenpäin käskyttämällä ja houkuttamalla. Ongelmia lähtiessä ei ollutkaan vaan ihan oikeaan suuntaan päästiin ja kovaa mentiin. Vaihtelimme lähtöjärjestystä, jotta koirat oppivat juoksemaan edellä ilman jänistä ja odottamaan lähtöä perässä. Treeni sujui hienosti ja Taigan kanssa pitäisi varmaan hiljalleen uskaltaa matkaa pidentää. Ja tokihan pitäisi uskaltaa luottaa siihen, että kikkarinkin edessä onnistuisi. Vaikka satasella en luotakaan vielä käskyjen perille menemiseen. Käskyjä lähdetään kuitenkin vielä ainakin kerran muistuttelemaan mieleen juoksulenkillä ennen kuin kikkarilla lähdetään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti