sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Taigan pienryhmätreenit alkoivat!

Kuukauden tauon jälkeen palasimme hallille agilityn pariin Taigan kanssa! Meillä on ryhmässä kaksi kouluttajaa, joista toinen jatkaa kesän jälkeen kanssamme ja toinen on itsellekin aivan uusi tuttavuus. Kuitenkaan kumpikaan heistä eivät päässeet ensimmäiselle kerralle kouluttamaan, joten paikalle tuli taas vieras kouluttaja. Radan oli kuitenkin suunnitellut pentukursseilla ollut kouluttaja ja siinä muistuteltiin mieleen ohjauksen puolenvaihtoja ja persjättöjä. 

Varoittelin kouluttajaa, että Taiga mörköilee, mutta mörköily oli tällä kertaa todella pientä. Alkuun Taiga kävi pikaisesti tuijottamassa muut pienryhmäläiset ja hieman tutustumassa kouluttajaan, mutta tuli sen jälkeen heti kutsusta luokse ja pääsimme aloittamaan. Välillä Taiga keksi käydä hieman katsomassa muita, mutta palasi taas heti kutsusta luokse. Kouluttajaakin välillä ihmetteli häntä koipien välissä ja välillä meni jo reippaampana moikkaamaan. Eli ei mitään ihmeellistä enää.

Persjätöt meillä toimi hyvin. Taiga todella hyvin ottautuu ohjaukseen ja puolenvaihdot onnistuivat hyvin. Haasteena oli lähinnä malamuuttimaiset "vilkaisen ohjaajaa, mutta menen mieluummin tähän toiseen putkenpäähän" ja "minusta tämä suorempi reitti on kivempi" -tyylit. Lisäksi itse ohjauduin välillä liian lähelle väärää putkenpäätä, joten Taigakin helpommin meni sinne. Kun sain oman ohjauksen kuntoon, myös Taiga useimmiten meni sinne minne pitikin. Mutta välillä, vaikka ohjasinkin oikein, Taiga vain halusi mennä toisella tavalla. Toisella kierroksella virheet lisääntyivät, joten liekö pitkästä aikaa väsyikin herkemmin. 

Taiga käyttäytyi hyvin ja kokonaisuutena treeni meni todella hyvin ja tästä on hyvä talvikaudelle jatkaa. Tavoitteena meillä on viimeistellä estetekniikkaa ja kontaktia sekä opetella pitämään hauskaa. Olen todella kilpailuhenkinen ja se välillä luo turhautumista, mikä vaikuttaa suoritukseen. 

Taiga myös mitattiin treeneissä ja tulokseksi saatiin 57 cm. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti