lauantai 7. toukokuuta 2016

Ada kylässä

Ada pääsi eilen mukaamme kaverin tupareita viettämään. Tiedossa oli, että paikalla on muitakin koiria, pentuja lähinnä. Paikalla oli kuitenkin vain yksi koira Adan lisäksi. Tytöllä oli ikää kuusi kuukautta ja tunnustan kyllä, että en todellakaan muista, minkä rotuinen on! Ei ole saksanpaimenkoira, vaikka siltä kovasti näyttääkin. 


Adan otin autosta ulos hihnassa. Hieman pentu säikähti, kun tuli luukulle asti nuuhkimaan ja sitten yhtäkkiä pomppasi Ada ulos autosta. Hetken saivat tuttavuutta tehdä pentu vapaana ja Ada hihnassa, mutta kohta laskin jo Adan vapaaksi. Aivan, vapaaksi! Aitaamattomalla alueella! Olimme siis kaukana kaikesta ja Ada on näistä meidän kolmesta ainoa, kenet uskallan edes ajatella laskevani vapaaksi aitaamattomalla alueella. Nyt pääsimme testaamaan, onko Adaan luottamista ja onhan se. Ada oli hienost koko ajan lähistöllä, ja jos meinasikin johonkin nurkan taakse mennä, tuli kutsuttaessa luokse. 



Ada leikki hienosti pennun kanssa jopa pallolla! Pennun omistaja heitteli koirille palloa ja Ada ärähti vain, kun pentu jäi odottamaan Adan takaisin tulemista ja juoksi päin. Mutta nätisti Ada vain ärähti ja jatkoi matkaa. Ada joutui pennulle ärähtämään myös illalla, kun oltiin sisällä ja Ada yritti makoilla rauhassa minun vieressäni lattialla, mutta pentu oli sitä mieltä, että voisi leikkiä. Ada murisi ja näytti hampaitaan, jolloin pentu hyvin tajusi jättää Adan rauhaan. 

Ada sai paljon hellyyttä kaikilta vierailta. Jokainen vuorollaan ihasteli ja silitteli Adaa. Sain monelle kertoa alaskanmalamuuteista ylipäätään ja kerroin myös paljon kaikista meidän koirista. 


Olimme kotiin lähdössä pimeällä ja Ada lähti talon vierustaa juoksemaan aivan yhtäkkiä ja pentu perässään. Ada kuitenkin kääntyi, kun komensin takaisin ja pentu juoksi perässä. Ada rupesi tuijottamaan metsään ja säkä pystyssä murisi samalla. En tiedä, mitä siellä oli, mutta laitoin Adan hihnaan ja suosittelin pennunkin ottamaan sisälle. Ettei vain kumpikaan olisi mitään hullua keksinyt... Kuulema pari karhua pyörii ympäristössä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti