lauantai 14. toukokuuta 2016

Agilitya Adan kanssa osa 1

Adan kanssa osallistumme agilityn koulutusohjaajien peruskoulutuksen demokoirakoksi. Tänään oli ensimmäinen kerta. Koulutukset kestävät joka kerta kolme tuntia. Tänään kävimme ensin puolisen tuntia läpi esteitä ja niiden tekemisen periaatteita ilman koiria. Sen jälkeen aloitimme treenaamaan eri pisteillä. Pisteitä oli kolme ja joka pisteellä kolme estettä. Treeniä oli 15 min, jonka jälkeen 15 min tauko. 15 minuutin aikana kävimme jokaisella pisteellä yhden esteen. 

Esteitä oli viisi hyppyestettä (mm. aidat, rengas ja muiden nimiä en muistakaan), A-este, puomi, keinu, pujottelua ja pari tunnelia. En oikein tiennyt, mitä Adalta odottaa. Lähinnä vain ehkä odottelin, että Ada kieltäytyy tekemästä esteitä, eikä malta kiinnostua tarpeeksi tekemisestä. Adalla meni kuitenkin hyvin!

Ihan ensimmäinen este oli A-este. Ada ei ollut alkuun kovinkaan kiinnostunut esteelle menemisestä ja tarvitsi muutaman kerran, että lopulta meni epäröimättä esteen läpi. Samoin kävi muillakin esteillä ja viimeisenä oli keinu, jonka suorittamista epäilin kovasti, mutta sekin meni hienosti! Siinä ohjaajat kuitenkin laittoivat pöydän toisen reunan alle ja laskivat itse varovasti keinun alas, jotta koira ei säikähtäisi heti alussa. Ja tunnelin Ada muutaman kerran jälkeen suoritti niin hienosti, että en ehtinyt edes kutsua toisessa päässä, kun Ada jo oli tulossa tunnelia läpi! 

Yksi kotiläksy saatiin: lähettämisen harjoittelua. Adan aidoilla yritin lähettää namialustalle, mutta kerran teki jopa sen, että hypyn jälkeen kiersi aidan ja tuli minulta pyytämään namia. Tämä kyllä helpottui, mitä pidemmälle koulutus eteni este esteeltä. 

Huomenna uudestaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti