lauantai 14. toukokuuta 2016

Näyttelykoulutus osa 2

Maanantaina kävimme Aslakin kanssa näyttelykoulutuksessa. Silloin paikalla oli vähemmän koiria ja kaksi kouluttajaa. Porukka jaettiin kahteen porukkaan koirien koon mukaan. Aslak oli isojen porukassa ja oli eri kouluttajan kanssa kuin ensimmäisellä kerralla. 

Tämän kouluttajan kanssa kävimme läpi näyttelyn kulkua ja treenasimme juoksemista ja seisomista sekä toisten koirien sietämistä lähellä. Juoksimme ympyrää kaikkien kanssa sekä yksin suoraan ja kolmiot. Aslakin kanssa juokseminen sujui taas hyvin. Ainut vaan, että Aslak otti silmätikukseen erään partacollien ja sen juostessa edellä Aslak vain rähisi, joten otin sen sivummalle. Kävimme läpi kouluttajan kanssa Aslakin vihaa kyseistä koiraa kohtaan. Hän totesi lähinnä, että koska kyseessä on alkukantainen koira, tulee sen eleitä tarkastella aivan eri tavalla kuin esimerkiksi seurakoiran. Lisäksi partacollien omistaja oli myös keskustelussa mukana ja kävi ilmi, että se oli Aslakia vanhempi uros. Ja vielä lisäksi, Aslakia saattoi toki myös häiritä, ettei partacollielta näe eleitä ja ilmeitä karvoista johtuen samalla tavalla kuin muilta. 

Aslak sai taas valtavat kehut siitä, miten hienosti Aslak seisoo. Kouluttaja hyvin vähän kävi läpi koiria ja katsoi hampaita, mutta aivan lopuksi pyysin vielä käymään Aslakin kunnolla läpi. Hän itsekin totesi, että onkin hyvä käydä vielä Aslak läpi, kun on tunnin käynyt kierroksilla. Nytkin partacollie jäi katselemaan sivummalle n. viiden metrin päähän, mutta tällä kertaa ei Aslakia asia häirinnyt. Aslak vain seisoi, eikä jalkakaan liikahtanut, kun kouluttaja pitkän aikaa kävi Aslakia läpi. Hampaita katsoessa kerran pikkuisen ja lyhyesti murahti, mutta muuten Aslak ei sanonut tällekään kouluttajalle oikeastaan mitään. 

Seuraavalle koulutuskerralle emme pääse, koska meillä on Adan kanssa uusia tuulia harrastusten suhteen, mutta ensi viikon torstaina olisi tarkoitus mennä ja viikonloppuna olisikin mätsäri, jonne ajattelin mennä myös Aslakin kanssa. Sitten olisi vielä mahdollisesti yksi koulutuskerta ennen Joensuun näyttelyä. Että jännitys tiivistyy, mitä Aslakin kanssa tapahtuu... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti