keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Näyttelykoulutus osa 3 ja osa 4

Voikin olla elämä välillä niin kiireellistä, että ei vain ole aikaa kirjoittaa tekstiäkään otsikkoa pidemmälle. Viime viikolla olisin kirjoittanut Aslakin näyttelykoulutuksesta, mutta ehdimme jo käydä neljännenkin kerran, joten kirjoitankin tähän nyt kootusti, miten edettiin. Nythän siis koulutukset ovat tältä keväältä ohi ja seuraava koitos on tulevan viikonlopun Joensuun näyttelyviikonloppu. 

Viimeiset kerrat Aslak oli melkoinen räyhääjä. Osa 3 meni räyhätessä saksanpaimenkoiralle ja collielle (jotka kyllä räyhäsivät myös Aslakille ja hieman toisilleenkin). Osa 4 meni räyhäämisen osalta hieman paremmin, kun yritin entistä enemmän ennakoida ja nameilla ohjata Aslakin kiinnostusta toisista koirista takaisin minuun. Suomenlapinkoirapentu meinasi oli Aslakille herkkä paikka, mutta kertaakaan en antanut räyhätä sille ja vaikka pari muuta keskenään räyhäsivät ja Aslakia meinasi kiinnostaa, sain käännettyä mielenkiinnon nopeasti takaisin minuun. Osa 3:ssa saimme kuitenkin todella hienon onnistumisen, kun oli harjoitus, jossa kolme muuta koiraa (myös se saksanpaimekoira) seisoivat parin metrin päästä meistä suoraan meihin tuijottaen. Aslak seisoi kuitenkin kylki edellä muihin. Tehtävänä oli kiertää nämä kolme koiraa ympäri siten, että Aslakin keskittyminen ei herpaantuisi. Suoritimme tehtävän erinomaisesti! Kouluttaja käski vielä toisenkin kierroksen mennä, kun Aslak oli niin hyvin minuun keskittynyt. 

Vauhtia vain näillä viimeisillä kerroilla Aslakilla on riittänyt ja toisten perässä juoksemisesta on tullut taas haasteellista... Edellä mennessä juoksu sujuukin paremmin. 

Ja pikkuisen Aslak sanoi kouluttajille mielipiteensä hampaita katsottaessa, mutta todella hiljaisesti ja lyhyesti. Toinen kouluttaja oli edelleen sitä mieltä, että ongelma olisi lähinnä tuomareilla. Tuomareiden tulisi vain itsevarmasti tulla Aslakin luokse yhtään epäröimättä, jotta Aslakille tilanne olisi helpompi. Aslak on todella herkkä havaitsemaan toisten tunnetilat ja reagoi niihin todella herkästi. Pitää vain ottaa viikonloppuna todelliset herkut mukaan, jotta malttaisi vielä paremmin keskittyä minuun ja jos juostessakin unohtaisi muut koirat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti