lauantai 28. toukokuuta 2016

Joensuu KV 28.5.2016

Olipa hieno näyttelypäivä tänään Joensuussa! Menestystä ei meille tullut, mutta silti olen tyytyväinen meidän koirien suoritukseen. 


Olimme taas hyvissä ajoin paikalla ja oli mukava jutustella muuttikansan kanssa! Ada tottakai hötkysi paikalle päästyämme todella kovasti ja miehellä meinasi hermot mennä neitiin, kun yritti roikkua hihnan päässä. Aslak oli rauhallisempi niin kauan, kunnes ei tullut vastaan ketään väärää tyyppiä. Häkistä yritti kurkkia ympärilleen ja äristä ohikulkijoille, mutta rauhoittui kuitenkin myös hyvin häkkiin normaalilla Aslak tyylillä irvistellen ja kuperkeikkoja tehden.


Kehässä Aslak käyttäytyi moitteettomasti ja keskittyi hyvin minuun. Tuomarille hieman murisi hampaita katsoessa, mutta ei kuulema kehän laidalle kuulunut. Tuomari kävi arvostelua lausumassa välillä ja tuli takaisin pohtien, pystyyköhän vielä koskemaan Aslakiin. Sitten Aslak tekikin sen, mitä ei yleensä tee eli murisi, kun tuomari aloitti käymään läpi rintakehän kohdalta. Aslak lopetti murinan nopeasti, kun kiinnitin taas huomion muuhun. 

Hienosti meni Aslakille esiintyminen muuten ja hyvän arvostelunkin sai. Aslak olisi ilmeisesti muuten saanut EH:n, mutta tuomari totesi minulle ääneenkin, että murina tiputtaa palkintosijaa. MUTTA ensimmäistä kertaa tuomari totesi myös, että eihän Aslak vihainen ole, mutta haluaa vain asiansa kertoa. Ikävä kyllä se ei silti saisi sitä tehdä. Tämä murina on aiheuttanut somessa paljon keskustelua ja monet ovat sanoneet, että eipä se tuomari voi tietää, tekeekö koira muuta kuin murisee. Kuitenkin olen itse ollut aina sitä mieltä, että tuomarilla on sen verran yleensä kokemusta koirista, että pitäisi osata koiria tulkita etenkin onko koira vihainen vai ei. Nyt löytyi tuomari, joka osaa havainnoida koiraa! Ja se on Harry Tast!


Tuomari Harry Tast:
"Rungossa oikeat mittasuhteet, mutta siitä puuttuu leveys ja syvyys. Tasapainoinen selkä ja niskalinja. Hyvä häntä. Hyvä pään muoto. Hyvä asentoiset korvat. Raajoissa hyvät kulmaukset. Ei nyt parhaassa turkissa. Liikkeet säännölliset, mutta jäävät lyhyiksi. Käsittelyssä murisee, mikä pudottaa palkintosijaa." Merkintä kuitenkin kohdassa käsiteltävissä. 
AVO H


Adallahan meni kehän reunalla juoksuharjoittelut hyvin ja odotti vuoroaan rauhallisesti. Seisomisessa totesin, että ei malta olla paikallaan, jos pidän namia esillä, joten pidin vain kättä Adan edessä tai välillä heilutin namipussia, jotta malttoi keskittyä. Juoksuhan ei kehässä mennytkään ihan niin putkeen kuin harjoitellessa. Höyryveturi paineli taas eteenpäin ja edestakaiset liikkeet piti ottaa uudestaan, kun hieman pomppimiseksi meni ensimmäisellä kerralla. 


Aslakilla oli oikein pitkä hyvä arvostelu H:n maininnalla kuitenkin. Adalla arvostelu oli lyhyt, eikä siinä montaa hyvää sanaa ollut. Paljon oli jäänyt tuomarilla arvosteluun mainitsematta. Esimerkiksi harjoitusarvostelijalle kertoi, että Adalla on erittäin hyvä pää, juuri oikeanlainen malamuutin pää. Mutta tätähän ei kyllä ikävä kyllä ollut mainittuna missään. 


Tuomari Harry Tast:
"Hieman korkearaajainen ja ilmava kokonaisuus. Kaunis kaula. Tilava, hieman tuhdissa kunnossa oleva runko. Hyvä raajarakenne. Tiivis hännän kaari. Kyynärpäiden tulisi olla tiiviimmät liikkeessä."
ERI VAK2

Tuomari antoi vain luokkavoittajille SA:t eikä välttämättä silloinkaan. Olen tyytyväinen Adan valioluokan ERI linjaan, joten myös ilman SA:ta olen tyytyväinen. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti