lauantai 7. toukokuuta 2016

Näyttelykoulutusta osa 1

Kävimme Aslakin kanssa näyttelykoulutuksessa keskiviikkona. Pidin Aslakin koko ajan tietoisena, että minulla on nameja, mutta silti hieman piti ärähtää muille koirille. Toki myös uteliaana ja innostuneena seuraili muiden touhuja. Sai Aslak tehdä hieman tuttavuuttakin parin koiran kanssa ja ihan hyvin suhtautui toisiin. 

Koulutuksessa oli useita koirakoita ja vain yksi kouluttaja, joten hieman oli odotteluakin. Oli todella kuuma, mutta silti Aslak jaksoi keskittyä hyvin. Välillä annoin vain haistella ympäristöä ja makoilla levätäkseen. Juoksimme ympyrää kaikki yhtä aikaa ja seisottaessa kouluttaja kiersi jokaisen koirakon luona ja kävi koiran läpi. Tätä tehtiin useampaan kertaan. Jokainen sai myös vuorollaan juosta kolmion ja edestakaisin. Kouluttaja antoi myös vinkkejä, kuinka esittäisin koirani paremmin. Minulle esimerkiksi vinkkasi, että pitäisin namikättäni hieman alempana, koska kun koiralla on hyvä rintakehä, ei sitä kannata turhaan piilottaa, kun koira nostaa leukansa kohti taivasta. 

Ensimmäisen kerran, kun kouluttaja meidän luoksemme tuli, minulla meni hetki ymmärtäessäni, että Aslak ei murahtanut kouluttajalle. Totesin ääneenkin, että eikö se sanonut mitään ja kerroin, miksi olimme paikalle tulleet eli Aslakin tuomarille murisemisen takia. Kouluttaja kävi useampaan kertaan luonamme, eikä Aslak sanonut hänelle yhtään mitään. Vasta lopussa, kun kouluttaja käveli ohitsemme ja ohimennen Aslakin päätä koski, Aslak pikkuisen murahti. Kouluttaja kuitenkin totesi, että eihän sitä oikeastaan edes murisemiseksi voi sanoa, kunhan vain totesi asiansa. 

Lopussa keskustelimme vielä kouluttajan kanssa ja hän totesi, että hänelle ei yleensä koirat murise, mutta seuraavalle kerralle on tulossa toinen kouluttaja, jos haluamme tulla kokeilemaan ja treenailemaan lisää. Lisäksi hän kertoi, että Aslakista ei näy merkkiäkään, että Aslak murahtamista pidemmälle menisi, kunhan vain on tarve ilmaista asiansa. Kunpa vain tuomaritkin ymmärtäisivät koiran eleitä yhtä hyvin, eivätkä säikkyisi niin herkkään... Kuten kouluttajakin totesi, siitä ei ole koiralle minkäänlaista apua... 

Aslak sai kuitenkin myös kehut siitä, kuinka hienosti itse asettelee itsensä hyvään asentoon ja liikkeitä kouluttaja kehui myös. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti