lauantai 1. huhtikuuta 2017

Kisaamaan agilityssa osa 3

Tänään oli viimeinen kerta kisaamaan agilityssa -kurssista. Itse en ollut kovin hehkeänä lähdössä liikenteeseen ja meni se pari tuntia, että heräsin kunnolla. Viemäri meni tukkoon ja eilen noin 21.30 tuli eka auto tyhjentämään viemäriä. Onneksi kyseessä oli sellainen tukos, että meni kunnan piikkiin...

Mutta heräsinpä tosiaan vihdoin ja kävimme taas ensin läpi rataan tutustumisen. Rata ei ollut loppujen lopuksi kovin vaikea. Siinä oli yksi haastava kohta niin koiralle kuin ohjaajallekin ja itsellä oli myös toinen kohta, jossa oli itselle haaste ehtiä koiran edelle. Radalla ensimmäinen oma haaste oli, kun putkesta tultiin A-esteelle ja minun oli tarkoitus vaihtaa ohjauspuolta heti esteen jälkeen. Toinen kohta oli kaikille haaste, kun tultiin putkesta renkaalle ja siitä aidalle ja heti tulikin 180 asteen käännös toiselle aidalle ja houkutuksena aidalta oli toinen aita ja puomi. Adalle suurin houkutus oli puomi (vaikka ei tänään sitä kuitenkaan suostunut suorittamaan). Kävimme ensin omalla vuorollamme läpi nämä pari kohtaa. A-este ja puolen vaihto olikin helpompi kuin olin ajatellut. Toisen kohdan kuitenkin teimme nelisen kertaa ennen kuin saimme suoritettua kohdan siten, että siirryimme tekemään kokonaista ratasuoritusta.


Päivän haasteena oli itselläni pitää kontakti Adassa. Kouluttaja muistutti, että teemme rataa yhdessä ja minun pitää huolehtia, että otan Adan mukaan radalla. Monet esteet houkuttelivat Adaa, vaikka ne eivät välttämättä edes olleet suorassa yhteydessä juuri suositetulta esteeltä. 

Adalla on juoksut menossa ekaa viikkoa ja mietin jo alussa, viekö hajut Adan mennessään. Ada kuitenkin keskittyi todella hienosti tekemiseen ja vauhtia riitti niin paljon, että en meinannut perässä pysyä ja sain hikeen asti juosta. Ada myös suoritti maxien renkaan ja muurin epäröimättä ja oikein. Kepit teimme kerran, mutta muuten jätimme pois, jotta saimme ehjää suoritusta tehtyä. Sama myös puomin kanssa. Kerran kokeilimme, mutta vaikka Ada onkin viime viikkoina sen tehny hienosti, nyt ei suostunut tekemään, joten jätimme sen välistä. Keinun tilalle siirrettiin aita meidän suorituksemme ajaksi. 

Kaiken kaikkiaan teimme kolme kierrosta. Kaksi kierrosta menimme vääntäen tätä yhtä ja samaa rataa kuntoon. Kolmas oli jo verrattavissa kisasuoritukseen. Saimme aikaa kolme minuuttia rataan tutustumiseen ja kaksi minuuttia mielikuvaharjoitteluun. Sen jälkeen jokaisella koirakolla oli viisi minuuttia aikaa suorittaa nollarata. Kun tuli virhe, kouluttaja puhalsi kaksi kertaa pilliin, jolloin oli aloitettava alusta. Saimme tehtyä ensimmäisen kerran alusta loppuun. Kouluttaja ei katkaissut suoritusta, koska mitään selkeää virhettä radalla ei tapahtunut, vaikka suoritus olikin muuten heikohko ja yhteistyö meni huonosti, kun en ottanut Adaa kontaktiin tarpeeksi hyvin ja kerran jopa unohdin, miten rata etenee. Meillehän kouluttaja antoi oikoreitin, jotta rata ei katkeaisi keppeihin ja aloitimme vasta viidenneltä esteeltä, jotta puomia emme suorittaisi. 

Toinen kerta meni loistavasti muuten, mutta toiseksi viimeisellä esteellä Ada meni väärälle esteelle, joten jouduimme aloittamaan alusta. Kolmas kerta menikin jo todella hienosti. Ada pudotti yhden aidan, mutta siitä emme nyt "hylkyä" saaneet ja A-esteeltä Ada meinasi mennä aidalle, vaikka tarkoitus oli mennä putkeen ja siitä radan viimeiselle esteelle, aidalle. Sain kutenkin Adan takaisin oikeaan suuntaan monta kertaa kovaan ääneen toistamalla peräkkäin putkea. 

Oli hienoa kurssin myötä saada tehtyä ehjää ratasuoritusta. Saimme hiottua yhteistyötä ja omaa ohjaustani kehitettyä parempaan suuntaan. Nyt tavoitteena saada Adalle estevarmuutta ja sitä myötä pääsisimme kokeilemaan kisojakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti