keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Adan kontakti- ja rengastreeniä

Otsikosta voisi päätellä muutakin, mutta kävimme siis agilitya taas vaihteeksi treenailemassa. Tulevana viikonloppuna on viimeinen kerta kisaamaan agilityssa -kurssista, joten kävimme taas yksittäisiä esteitä treenailemassa. 

Oli viimeksi puhetta, että rengas tulisi seuraavalle radalle ja sitä kävimme taas treenailemassa. Ja tottahan toki taas sitä maxille tarkoitettua korkeutta. Ensimmäiset kerrat Ada taas juoksi ohi tai ali, mutta saimme lopulta renkaan onnistumaan ja yhdistin siihen muutaman onnistuneen toiston jälkeen putken. Renkaalta kaareessa olevaan putkeen ja takaisin renkaalle. Adalla vahvistui koko ajan esteen suoritus, mitä useammin esteen toistimme. Hieman tähtäyksessä vielä on vikaa, koska Ada joka kerta hieman osui renkaan reunaan. En sitten toki tiedä, onko maxeilla normaalia.

Harjoittelimme myös kontakteja. Teimme ensin puomin ja sen Ada teki taas epäröimättä. Siirryimme keinullle, jolle Ada meinasi vain juosta ja kenties virheeksi voisi todeta, että yritin komennuksella estää Adan olla menemättä esteelle, mutta en ollut ajoissa. Ada ehti juosta keinua puoleen väliin, hyppäsi alas ja säikähti kolahdusta. Sen jälkeen en meinannut Adaa taas saada keinulle edes nousemaan. Kävin hakemassa pannan ja hihnan. Hieman puoliväkisin pidin Adan keinulla, kun lopulta sain siihen namien avulla nousemaan. En antanut Adan perääntyä vaan suurten kehujen kera sain Adan kulkemaan keinun loppuun saakka. En antanut keinun kolahtaa vaan varovasti laskin keinun alas. Pari kertaa teimme näin, mutta sitten kokeilin myös kisaamaan agilityssa -kurssin kouluttajan vinkkiä eli totuttaa Adaa ääneen ja samalla syöttää herkkuja, että yhdistäisi äänen hyvään. Alkuun Ada säikähti ääntä, mutta hiljalleen hieman rauhoittui. Ei kuitenkaan vielä täysin rauhoittunut, eikä varmasti seuraavalla kerralla vielä keinua epäröimättä tee. Eli jatkamme toistojen tekemistä. Tämän jälkeen teimme myös A-estettä, jotta Adalle saatiin kiva kontakti vielä loppuun. 

Vielä ihan lopuksi teimme rengasta ja putkea ja taas Ada suoritti yhdistelmän hienosti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti