lauantai 18. maaliskuuta 2017

Kisaamaan agilityssa -kurssi osa 2

Tänään olimme Adan kanssa taas koulutettavina. Tällä kerralla rata oli rakennettu aidoista, muurista, putkista ja kepeistä. Radalle tuli kolmet numerot ja ideana oli, että aloitetaan ensimmäisestä ja kun saa nollaradan, voi siirtyä seuraavalle radalle. Jos ei saa nollarataa, seuraavalla kierroksella hiotaan ongelmakohtia ja yritetään uudelleen nollarataa. Tavoitteena ei ollut saada kaikkia ratoja suoritettua, koska koirakot ovat eritasoisia. Ada ja minä olemme kaikista eniten alkutekijöissä. 

Ensimmäisenä oli taas viiden minuutin rataantutustuminen ja sen jälkeen jokainen vuorollaan kertoi kouluttajalle selin rataan tavan suorittaa radan. Oli vaikea kertoa suoritustekniikkaa, kun olin vielä ihan sekaisin kaikista numeroista ja yritin muistella, miltä rata edes näytti. Sain kuitenkin kouluttajalta hyväksynnän tekniikasta ja siirryin Adaa lämmittelemään. Olimme taas suoritusvuorossa viimeisenä ainoana maxikoirakkona. 

Ensimmäinen kerta meni häsellykseksi. Unohdin esteiden järjestyksen kesken radan, enkä saanut pidettyä Adaa hyvässä kontaktissa. Ada tekikin välissä väärän esteen, mutta kouluttaja huikkasi vain, että jatka vaan ja jatkoimme pysähtymättä rataa eteenpäin. Loppurata meni suurin piirtein hyvin, mutta pientä hiomista ja ohjauspuolen valintaa mietittiin vielä toista kertaa varten.

Toisella kerralla suoritus oli jo paljon parempi. Sain pidettyä Adan hyvin kontaktissa ja kiinnitin huomiota esteiden nimien sanomiseen Adalle ajoissa, joten Adakin tiesi, minne mennä. Sain korjattua ensimmäisen kierroksen virheet ja saimme kouluttajalta luvan siirtyä seuraavalle radalle, vaikka yksi aita pudotettiinkin. Kepit olivat tällä ensimmäisellä radalla viimeisenä ja näitä emme nollarataan ottaneet, koska kyse oli kokonaisuudesta eikä yksittäisen esteen hallinnasta. Treenasimme toki molemmilla kerroilla kepit, mutta palkkasin Adan myös jo ennen keppejä. 

Seuraavalla kerralla pääsin siis taas rataantutustumisen taas tekemään. Rata oli heti alussa jo paljon monimutkaisempi, kun neljä aitaa meni hieman siksakkina. Lähdettiin ensimmäiselle esteelle esteeseen nähden sivulta liikkeelle ja käännyttiin vasemmalle ja heti 180 asteen käännös seuraavalle aidalle ja josta samanlainen käännös vasemmalle seuraavalle aidalle. Tämän kun kävin läpi kouluttajalle, kävimme kuitenkin vielä yhdessä läpi, mikä olisi kaikista fiksuin tapa aloittaa rata. Muuten rata oli suht yksinkertainen. Kepit olivat tällä kertaa keskellä rataa, joten palkkasin Adan ensimmäisen pätkän jälkeen, teimme kepit, palkkaus ja uuden lähdön kautta loppuun ja palkkaus. 

Ensimmäisellä kerralla aidat menivät yllättävän hyvin, mutta ohjauspuoli ei ollut paras mahdollinen kaikissa tilanteissa. Lisäksi ennakoin itse liikkeissäni liikaa, vaikka seuraaville esteille ei minulla kiire olisikaan ollut. Loppupätkällä sai valita kummalle putken päälle menee, mutta Adahan meni ihan toiseen kuin olin suunnitellut. Ja lisäksi vielä lopetti väärälle aidalle.

Toisella kerralla ensimmäisillä aidoilla en ehtinyt tehdäkään valssia toisen ja kolmannen esteen välillä, mutta sain Adan ohjattua oikeille esteille jokatapauksessa. Tällä kertaa en ennakoinut ja ensimmäinen pätkä menikin todella hyvin. Taas suoritettiin kepit välissä. Loppupätkä ei mennyt taaskaan kovin hyvin ja tällä kertaa oma pysähtymiseni ohjasi Adan taas väärälle putken päälle. Oikean aidan neiti kuitenkin teki loppuun.

Vielä kolmannen kerran ehdimme tätä rataa treenata. Tällä kertaa teimme kuitenkin vain loppupätkän, koska alku meni jo edellisellä kerralla hyvin. Nyt ideana oli saada Ada menemään putki, kuten olin suunnitellutkin. Eli alkuun taas kolme aitaa. Ada ennakoi lähtöä ja palasimme takaisin alkuun. Tällä kertaa lähtö kuitenkin onnistui hyvin ja sain ohjattua Adan oikeaan putken päähän ja jopa oikealle aidalle. Kouluttajankin sanoin tämä oli täydellinen lopetus meille ja parannettavaa ei tästä pätkästä jäänyt. Palautteena saimme vielä, että olemme lyhyessä ajassa kehittyneet paljon. Paljon meillä on vielä opittavaa, mutta minusta on hienoa päästä treenaamaan ehjää suoritusta. Omissa treeneissä ehdimme yksittäisiä esteitä enemmän treenailemaan. Ja mielenkiinnolla odotan muutaman viikon päästä alkavaa pienryhmää. En tiedä yhtään vielä, millä tavalla siellä treenaillaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti