perjantai 3. maaliskuuta 2017

Kisaamaan agilityssa -kurssi

Viikko sitten aloitimme Adan kanssa kisaamaan agilityssa -kurssilla. Kurssia on kolmena päivänä kerrallaan parin tunnin ajan. Aloitimme tekemällä radan valmiiksi. Olin ensimmäistä kertaa mukana tekemässä rataa ja sain huomata, että se ei tosiaan ole vain esteiden siirtämistä vaan pitää ihan oikeasti ottaa huomioon etäisyydet ja esteiden suunnat. 

Radan tekemisen jälkeen alkoi viiden minuutin rataan tutustuminen, jonka jälkeen kouluttaja kävi jokaisen kanssa yksitellen läpi jokaisen ohjaajan suunnitelman radan läpikäymisestä. Kouluttajalle piti perustella, miksi tekee mitäkin ja kouluttaja neuvoi ja antoi palautetta. Tämän jälkeen jokainen sai vielä 60% tehoilla juosta rata läpi ja tämän jälkeen vielä otettiin tavoiteaika koiran kanssa suoritettavaksi.

Lopulta otimme koirat mukaan treeniin. Ada oli ainoa maksikoira ja olimme viimeisenä vuorossa. Teimme radan muutaman kerran läpi. Jokaisen kerran jälkeen kouluttaja antoi palautetta. Saimme palautetta mm. siitä, että en saa antaa Adan yhtään ennakoida lähtöä. Lisäksi totesimme, että pari ohjaustekniikkaa ei Adan kanssa toiminut, joten muokkasimme minun liikkumista radalla. Esimerkiksi takaa ohjaaminen ei tällä kertaa toiminut Adalla. 

Pidimme välissä taukoa ja palasimme uudestaan radalle. Taas muutaman kerran kävimme läpi radan ja saimme ihan hyvää yhtenäistä suoritusta radalla. Kepit kuitenkin hidastavat aikaa eli 43 sekunnin tavoiteaika venähti minuuttiin. Ada ei ole kepeillä vielä kovin varma suorittaja ja muutamia kertoja piti aloittaa uudestaan. 

Puomia päätimme kokeilla ensimmäisellä kerralla. Kouluttajallekin totesin, että kokeilemme, mutta jos Ada ei mene, siirrymme suoraan seuraavalle esteelle. Ja ensimmäisen kerran jälkeen kouluttaja itsekin totesi, että jättäkää vaan välistä. Tavoitteena oli kuitenkin saada ennemmin yhtenäistä suoritusta kuin yksittäisten esteiden treenaamista. Lopuksi halusin kuitenkin vielä kokeilla saisinko Adan suorittamaan puomia. Nakkien avulla sainkin Adan etenemään puomilla parikymmentä senttiä kerrallaan päästä päähän! Hitaasti ja hieman epäröiden, mutta läpi meni kuitenkin! 

Saimme pienryhmäpaikan agilityssa! Aloitamme huhtikuun alussa viikottaiset treenit. Nyt minulla alkoi hiihtolomakin, joten aion pari kertaa käydä treenamassa yksittäisiä esteitä, jotta saisin Adalle varmuutta etenkin kepeille, puomille ja keinulle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti