tiistai 7. maaliskuuta 2017

Pennut 15 vko, hiihtoloman viettoa

Olen viettänyt hiihtolomaa nyt jo pari päivää. Loma on yllättäen mennyt koiramaisissa touhuissa.


Maanantain aloitimme Adan kanssa agilitykentältä, mutta sen jälkeen lähdimme Lumon (eli Chinook) kanssa hieman vilkkaampaan ympäristöön tutustumaan ja otimme suunnan kohti Joensuun keskustaa. Siellä olikin kaikkea uutta ja vanhaakin oli todella paljon enemmän kuin tähän mennessä on kohdannut. Liikennevalot, alikulkutunnelit, paaaljon ihmisiä ja rapsuttelijoita, lastenvaunuja, erilaista alustaa... Kävimme vielä sen jälkeen ostamassa Mustista ja Mirristä aikuisille ruokaa ja kotona olikin melko väsynyt pentu. Taiga yritti leikkiä, eikä ymmärtänyt, miksi toinen ei reagoi edes siihen, että Taiga toisen varpaita puri.


Paljon olemme ulkoilleet niin isojen kuin pientenkin kanssa. Sisälläkin ovat pennut malttaneet rauhoittua hienosti, kun ovat saaneet ulkona kunnolla energiansa kuluttaa aikuisten kanssa telmimällä.


Tänään oli tarkoitus mennä kimppatreeneihin, mutta hyödynsin ennemmin keinutreenin, jossa meillä selkeästi puutteita on. Vetohommat kuitenkin on tuttua rutiinia, vaikka aina treeni muiden kanssa tekisikin hyvää. Kävinkin Aslakin kanssa ihan vain kahden ajamassa viitisen kilometriä. Lenkki meni alkuun rennosti hengaillen, mutta puolen välin tienoilla Aslak sai energiaa menoonsa ja päästiin ihan hyvää vauhtia kotiin asti. Mitä lie poliisien mielessä pyörinyt, kun isossa mäessä potkin apuna ja koko ajan kannustin tiukalla ilmeellä Aslakia vetämään ja vetämään... Oikeastaan ainoa "hämminki" oli loppuvaiheessa, kun tien toisella puolella kulkeneita dalmatialaisia olisi pitänyt päästä moikkaamaan. Aikaisemmat ohitukset meni ihan hyvin, mutta nyt kiinnosti liikaa. Parin tiukan ruman saman jälkeen pääsimme jatkamaan matkaa. 


Vetolenkin jälkeen Aslak sai hengata pentujen kanssa pihalla. Laitoin pennut ja Aslakin tarhaan ja laskin Adan ja Rikin pihalle keskenään siksi aikaa, että sain agilityn treenikamppeet kasaan ja toki pari puhelua tuli hoidettua samalla... 


Aslakille juomista ja pentujen tilalle Riki, pennut sisään ja Adalle vielä hieman lämmittelyä. Lopulta suunta keinutreeneihin. 


Koirateema jatkui vielä senkin jälkeen ja selvittelin vakuutusasioita ja laitoin asiat kuntoon myös pentujen osalta. Suunta kotiin ja koirat pihalle. Sää oli ihanan aurinkoinen, joten kamerakin pääsi mukaan. 


Huomenna olisi edessä Taigan totutusta lastenvaunuihin ja muutenkin pentujen totuttamista pieniin lapsiin, kun ystäväni tulee kylään reilun vuoden ikäisen kummipoikani kanssa.


Loppuviikosta jatkuu myös pentujen sosiaalistaminen ja perjantaina käydään toiset rokotukset ottamassa. 


Eiköhän aikuisten kanssa myös loppuviikko mennä agilityn ja vetotreenien merkeissä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti