maanantai 20. maaliskuuta 2017

Oman lauman kesken

Lumo lähti eilen uuteen omaan kotiinsa. Tämä oli herkkä paikka meille kaikille. Olimme ehtineet kiintyä Lumoon todella paljon näiden 17 viikon aikana. Nyt opettelemme uudenlaista aikaa ja laumakin pääsee opettelemaan toimimaan paremmin, kun nyt ihan oikeasti on oma porukka kasassa. Johan tässä ehdittiin jo hieman valmistautua, että Lumo meille jää, mutta nyt kuitenkin Lumo sai itselleen todella hienon kodin, jossa viihtyy varmasti hyvin ja saa haluamansa ja tarvitsemansa huomion ilman kilpailua muun lauman kanssa.

Lumo

Tunnustan itkeneeni jo kolme päivää ennen Lumon lähtöä. Lähtöpäivänä itkin vasta, kun Lumo meni uuden perheen autoon ja valmistautuivat lähtöön. Ja itkin joka kerta illan aikana, kun mietinkin koko asiaa. Myös Taiga rauhallisena vieressäni makasi ja katseli, kun kyynelehdin ja rapsuttelin Taigaa. 

Taiga

Tänään lähdimme sitten taas uusin voimin liikenteeseen. Ada ja Taiga oli yhdessä yön tarhassa. Emme todellakaan halunneet Taigaa yksin tarhaan laittaa. Kopit neidit vaihtoivat. Ada omi nyt kopin, jossa pennut ovat tähän mennessä viettäneet aikaa ja Taiga joutui toiseen koppiin. Aamulla ruokin molemmat tarhaan ja jäin valvomaan, että ruokailu sujui rauhassa. Kävin tarhoilla vielä ennen töihin lähtöä, mutta Ada ei laskenut Taigaa rapsuteltavaksi portille. Yritin komentaa Adan sivummalle, mutta ei kovin kauaksi mennyt. Lopulta Taiga kierti sivummasta ja kävi pikaisesti kättäni nuolemassa ja livahti taas pois. Kotiin tullessa Ada ei taaskaan laskenut Taigaa portille ennen kuin itsekin pääsi tarhasta pois.

Taiga

Tällä kertaa otin kaikki neljä koiraa pihalle. Aslakin otin tarhasta kuitenkin liinassa, jotta pystyn paremmin kontroloimaan, jos yhteenotto tulee. Totesinkin, ettei lauma vielä valmis ole vapaana juoksemiseen keskenään. Tiukkaa murinaa oli Adalla ja Aslakilla, vaikka tappeluksi asti ei mennytkään. Liian tiukaksi kun meni, komensin rauhoittumaan molemmat. Kun Taiga lähti juoksemaan, Ada lähti perään. Myös Aslak olisi tyttöjen perään lähtenyt ja lähellä pääsikin, mutta ei Aslak sopinut vielä Adan ja Taigan kuvioon mukaan. Joten kokeillaan ensin vaikka sisällä pienemmässä tilassa hallitummin ja rauhallisemmilla fiiliksillä. 

Taiga

Sisällä lauma on ollut nyt kuitenkin vielä portti välissä; Aslak ja Riki olohuoneessa ja Ada ja Taiga keittiössä. Taigalle tämä oli kova paikka. Vinkui ja huuti keittiössä meidän ollessa olohuoneessa. Annoimme neidin hieman väsähtää ennen kuin siirryin itse keittiöön ruokaa laittamaan ja rapsuttelemaan. Siirryin itse taas toiselle puolelle porttia ruokailemaan. Alkuun Taiga jäi hieman vinkumaan, mutta lopulta rauhoittui. 

Hieman on siis Taigalla harjoittelua, kun ei enää siskot ja veljet kaverina olekaan. Hieman on neiti pieni reppana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti