maanantai 6. maaliskuuta 2017

Agilitytreeniä

Tänään aloitimme loman ensimmäisen päivän agilitytreenien merkeissä. Kentälle oli rakennettu rataa, jossa sai hyvin tehtyä pienempiä pätkiä ja treenata kontakteja hyvin. Ensin treenasimme aita, rengas, A, aita pätkää ihan vain fiilistä hakeaksemme ja rengasta emme olleetkaan viime syksyn jälkeen tehneet. Ada meni epäröimättä renkaan läpi. 

Kokeilimme myös aita ja kaaressa olevaa putkea ja sieltä takaisin aidalle. Kaaressa oleva putki oli musta, mikä ei yleensä ole Adaa haitannut. Nyt kuitenkaan en oikein edes tiedä, mitä tapahtui, kun neiti tuli putkesta ulos naama hiekassa. Tämän jälkeen ei enää suostunut putkeen menemään ennen kuin hieman suoristin sitä. 

Menimme seuraavaksi kokeilemaan puomia. Puomi oli täydessä mitassaan. Houkuttelin Adaa nakeilla ja epäröiden Ada puomille nousi. Laitoin alkuun melko tiiviisti nakkeja puomille ja sain Adan kulkemaan päästä päähän. Otimme noin viitisen kertaa puomin peräkkäin ja koko ajan Adan kulkeminen varmistui ja meni lopulta normaalilla vauhdilla ja pienellä määrällä nakkeja. Otimme puomin pienelle radan pätkälle mukaan; pituus, puomi, muuri, putki. Teimme useita kertoja tämän yhdistelmän ja joka kerta Ada suoritti puomin todella hienosti! 

Lisäsin lopulta myös kepit heti putken jälkeen. Adalla oli kuitenkin putkesta tullessa todella paljon vauhtia, eikä ehtinyt hiljentää kepeille ja meni siis useasti ohi. Kepit meni muutenkin hieman vaihtelevasti. Alun Ada teki rauhassa, mutta puolessa välissä yleensä sai vauhtiakin enemmän. Joitakin keppejä jäi välillä välistä, mutta tyytyväinen olen Adan suoritukseen.

Toki kokeilimma taas keinuakin. Menimme sen kummempia asiaa ajattelematta keinun luokse, käskin Adan kiipeämään keinulle ja sinnehän se meni. Ada hidasti vauhtia puoleen väliin ja nappasin kiinni keinusta, jotta se ei liian nopeasti heilahda alas. Ada selkeästi epäröi, mutta taas kerran nakit pelastivat tilanteen ja laskin Adan varovasti alas. Teimme vielä uudelleen keinun samalla tavalla ja nytkään Ada ei epäröinyt keinulle astuessa. Koska se meni hyvin verrattuna viime kertoihin, kun Ada ei ole suostunut lainkaan edes astumaan keinulle, jätin keinutreenin tältä osaa tähän.  

Lopuksi teimme vielä aita, rengas, A ja aita pätkää, kun siinä Ada sai vain suorittaa, eikä tarvinnut miettiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti