torstai 9. maaliskuuta 2017

Adan vetotreeniä

Eilen kävimme vielä päivän päätteeksi Adan kanssa vetolenkki tekemässä. Matkaa ei tullut kuin viitisen kilometriä, mutta lenkki oli aivan mahtava! Ada lähti todella innokkaana matkaan heti pihasta asti ja pieniä reitti muutoksia teimme, kun kevyen liikenteen väylälle päästessämme tarkastin taas tilanteen muiden liikkujien osalta, tein päätökset meidän sijoittumisestamme ja siirryimme tien toiseen reunaan. Tämä oli jo poikkeus normaalista reitistä ja Ada muutaman kehoituksen jälkeen siirtyi toiselle puolelle tietä. Yleensä juostaan oikeassa reunassa, mutta nyt juostiinkin vasemmassa ja Adalla oli alkuun hankaluuksia pysyä vasemmassa reunassa. Lopulta kuitenkin sai taas homman jujusta kiinni.

Etenimme hyvää vauhtia ensimmäisen kilometrin, kunnes tultiin taas risteykseen, josta liiankin usein samaan suuntaan käännytään. Nytkin siis Ada olisi halunnut tutumpaan suuntaan lähteä, mutta käskinkin jatkamaan matkaa suoraan. Muutaman kovan käskyn jälkeen Ada lähti taas vauhdikkaasti etenemään. Nyt reitti ei enää ollutkaan se kaikista tutuin, joten käskyt menivät paljon paremmin Adalle perille loppumatkan ajan.

Melkein koko matkan ajan Ada piti tasaista ja reipasta vauhtia yllä. Kuudesta kierrosajasta kaksi oli reilu 9 km/h ja loput yli 12 km/h. Koko matkan keskinopeudesta tuli yli 11 km/h. Olenkin todella harmissani, että viikonlopun epäviralliset kisat ovatkin aikataulultaan sellaiset, että emme pysty niihin osallistumaan... Ehdin jo tuossa tutkimaan, olisiko koko keväänä mitään sellaista kisaa, johon Adan kanssa päästäisiin. Mutta ei... Ei ole... Ainoa, jota jo ehdin harkita, on Varkauden koiranäyttelyn kanssa samana viikonloppuna ja vaikka onkin toinen lauantaina ja toinen sunnuntaina, emme todennäköisesti jaksaisi ajella koko viikonloppua pitkin Suomea etenkin kun toinen on meistä etelämmässä ja toinen pohjoisemmassa.... Eli katsellaan taas ensi kautta kisojen osalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti