sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Viikon aksatreenit

Tällä viikolla on ehditty touhuamaan niin paljon kaikkea, että en erittele kaikkea nyt koirien mukaan vaan treenien teemoittain. Eli aloitetaan viikon koonnit agilityn kohdalta. 

Tiistaina aloitettiin Taigan kanssa pentuaksa. Oltiin ensimmäisenä vuorossa. Taiga tuli hallille ensimmäistä kertaa ja oli ihan ihmeissään. Taigaa jännitti selkeästi todella paljon ja kävi kaikkia muita tutkimassa ja ihmetteli hallin menoa. Toisella kentälläkin oli treenaajia ja jäi heitäkin ihmettelemään välillä. Yritin saada Taigaa leikkimään, mutta ei ottautunut leikkiin mukaan ja oli voimakkaasti kiinnostunut kaikesta muusta. Unohdin kupin autoon tällä kierroksella, joten emme pystyneet treenaamaan namikupille etenemistä. Lelun kanssa ei mikään kiinnostanut. Tarkoituksena oli edetä kuolleelle lelulle ja seurata pakenevaa lelua, mutta Taigaa ei lelu kiinnostanut ollenkaan. 


Toisella kierroksella kokeilimme putkea. Putki oli laitettu lyhyimmälle mahdolliselle pituudelle. Kouluttaja piti Taigaa paikallaan ja siirryin nopeasti namikupin kanssa putken toiseen päähän. Taiga stressaantui voimakkaasti, kun jäi vieraan kanssa ja siirryin mahdollisimman nopeasti. Putki oli Taigalle helppo. Viitisen kertaa teimme sen erilaisilla variaatioilla; ensin kouluttaja pari kertaa piti kiinni ja lopuksi itse lähetin vaihtelemalla oikeaa ja vasenta puolta. 

Kolmannella kierroksella testasimme erilaisia pintoja ja harjoiteltiin hypyn tarjoamista. Ensin Taiga pääsi hypyn tarjoamista kokeilemaan kulkemalla siivekkeiden välistä ilman kehoitusta. Itse olin siivekkeen vieressä ja palkkasin aina, kun Taiga kulki siivekkeiden välistä. Nopeasti neiti tajusi idean. Pintoja kokeilimme puomin osilla. Ensin kävelimme maassa olevaa puomin keskiosaa pitkin. Tätä teimme useampaan kertaa ja Taiga tottui nopeasti uuteen pintaan. Sitten kokeilimme matalaa pöytää vasten nostettua puomin osaa pitkin. Tämäkin sujui hyvin. Sitten oli vuorossa korkeampaa pöytää vasten nostettu puomin osa. Tämäkin sujui hyvin.

Saimme kotiläksyksi treenata leikkimistä. Koska Taiga on ahne ruoasta, saimme ohjeeksi yhdistää lelu ja namit esimerkiksi puolen litran pulloon laitettune herkkujen avulla. Lisäksi kotiläksynä oli kaiken ensimmäisellä kerralla treenatun treenaaminen myös kotona ja olemmekin namikupille lähettämistä kokeilleet. Lisäksi kävin ostamassa uuden vinkulelun, jonka avulla ollaan leikkimistä harjoiteltu. 


Myöhemmin kouluttajan kanssa kävimme keskustelua malamuuteista ja kontaktien treenaamisesta etenkin keinun kohdalla. Sama kouluttaja on treenannut myös minun ja Adan kanssa, joten tietää meidän ongelmat treenaamisessa. Nyt siis saimme kotitehtäväksi etsiä myös joku todella hyvä herkku, jotta lähdemme treenaamaan keinua hiljalleen jo nyt. Tarkoituksena ei ole tehdä keinua kokonaisuudessaan vaan lähteä totuttamaan liikkeeseen.

Adan kohdalla olemme treenanneet kotona keppejä intensiivisesti. Tavoitteena on viikon päästä osallistua agilitykisoihin hyppyradalla. Torstaina meillä oli pienryhmän palaveri, jossa kävimme läpi, missä vaiheessa kukin on. Ensi viikolla pääsemme treenaamaan. 

Maanantaina myös aloitan apukouluttajana toisessa ryhmässä. Eli kaikkea uutta päästään oppimaan ja kokeilemaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti