perjantai 21. huhtikuuta 2017

Taigan pentuaksa osa 2

Olimme treenailleet ensimmäisen kerran kotiläksyt hyvälle mallille ja lähdettiinkin tällä kertaa harjoittelemaan joitakin vanhoja juttuja, mutta kokeilemaan myös kaikkea uutta. Treeniä teimme kolme kierrosta. Kolmannella kierroksella oli kaikki koirakot yhtä aikaa mukana ja teimme viittä eri pistettä muutaman minuutin kerrallaan ja vaihdettiin eli kuntopiiri menetelmällä.

Ensimmäisellä kierroksella harjoittelimme eteen menoa estesuoralla (aita, putki ja kaksi aitaa pumppereilla). Aloitimme ensin yhdestä aidasta ja siinä teimme muutaman suorituksen ohjaten molemmilta puolilta. Ensin kouluttaja piti Taigaa paikallaan ja menin kutsumaan namikupille. Taiga ei tykännyt taas yhtään jäädä kouluttajan luo ja lähtikin namikupille hienosti. Sen jälkeen kouluttaja piti paikallaan, mutta ohjaukset tapahtuivat sivulta. Taiga eteni edelleen hyvin ja lisäsimme toisen aidan suoritettavaksi. Lopulta lähdimme putkelta kahdelle aidalle ja Taiga eteni hienosti namikupille asti. Viimeistä aitaa emme enää ottaneet, kun saimme niin hyvin Taigan etenemään jo kolmella esteellä.

Toisella kierroksella totuteltiin keinun liikkeeseen ja ääneen. Ensin Taigan piti mennä keinun kyytiin toisella laidalle ja kouluttaja varovasti liikutti keinua. Taiga kahdella ensimmäisellä kerralla istui ja syötin nameja koko ajan. Kolmannella kerralla kouluttaja pyysi laittamaan Taigan seisomaan, jotta näkee jännittääkö Taigaa. Kyllähän se häntä meni hieman koipien väliin. Ääntä alkuun Taiga ihmetteli ja haukahti pari kertaa, mutta keskittyi lopulta namien syöntiin, eikä kovin paljoa keinu häirinnyt. Kouluttaja totesikin, että odotti hieman erilaista käytöstä. Hän on kuitenkin nähnyt Adan reaktion keinulla.

Viimeiseksi teimme siis "kuntopiiriä". Aloitimme Taigan kanssa opettelemaan tolpan kiertämistä. Hieman pääsi hajulle asiasta, mutta kovasti kaipaa treeniä vielä. Tämä kuulema valmisteli hieman seuraavaan kertaan. Toinen piste oli aidan rimoista tehty ristikko, johon tiputtelin nameja ja Taiga pääsi opettelemaan raajojensa hallintaa. Tähän kouluttaja antoi kehunsa, että Taiga hienosti hallitsi raajansa. Kolmas piste oli leikkipiste. Leikissä olemmekin edenneet paljon ja tästäkin kouluttaja kehui meitä. Neljäntenä taas treenasimme siivekkeiden tarjoamista. Taigalle alkaa siivekkeet tulla tutuksi, joten suht helposti meni siivekkeiden läpi, mutta kovin kauaksi en pystynyt irtoamaan, koska neiti kuitenkin on mammutti ja halusi helpolla namit... Viidentenä treenasimme odottamista. Taiga alkoi jo väsyä ja ärsykkeitä oli paljon, joten ei oikein enää malttanut. Saimme tässäkin kuitenkin onnistumisia ja kehuin vuolaasti neitiä.

Seuraava kotiläksy on koiran tassuisuuden selvittäminen ja aikaisempien juttujen vahvistaminen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti