lauantai 29. huhtikuuta 2017

Taigan näyttelytreenit

Kävimme lauantaina näyttelytreeneissä. Kyseiset treenit olivat hieman erilaiset, joihin olin tottunut. Jokainen koirakko sai vuorollaan oman aikansa kouluttajan kanssa, joka antoi vinkit esittämiseen. Meidän osalta treeni kesti noin viisi minuuttia ja yhteistä treeniä muiden koirakoiden kanssa ei ollut. 

Kuvaaja Katja Eskman
Vinkit itsessään olivat hyviä, vaikka osa olikin itselleni itsestäänselviä. Jostain syystä käyttäydyin kuitenkin kuin en olisi ikinä ollut näyttelyissä. Kyllähän minä esimerkiksi tiedän, että epätasaisella maalla koira kannattaa esittää aina etuosa korkeammalla, mutta nyt jostain syystä esitin juuri päinvastoin. Sain vinkit, miten kannattaa pennun kanssa seisottamista treenata ja juoksemiseen sain vinkit. Yritänkin jatkossa keskittyä enemmän omaan liikkeeseen, jotta saisin koiran näyttämään paremmalta juostessaan. 

Kuvaaja Katja Eskman
Keskiviikkona kävimme taas tutummissa näyttelytreeneissä. Sää oli mitä oli; välillä satoi lunta ja räntää ja välillä oli ihan muuten vain kylmä. Koirakoita oli seitsemän ja kaikki hyvin eritasoisia. Teemana oli seisottaminen. 

Kuvaaja Katja Eskman
Taigan kohdalla kouluttaja antoi ohjeeksi tarkastella, että etuosa asettuu hyvin ja etujalat suoraksi. Välillä Taiga työntää etujalkojaan eteenpäin ja asento lysähtää heti. Toisen vinkin antoi, että tuomarin tullessa tutkimaan, ottaisin Taigan lyhyelle, koska Taiga lähtee peruuttamaan vieraan lähestyessä. 

Kuvaaja Katja Eskman
Juokseminen oli hankalaa, koska kaikki juoksivat eri tahtiin, joten emme päässeet kunnolla vauhtiin, kun piti jo hidastaa. Lisäksi olimme koulun pihalla ja maassa oli vaikka mitä kiinnostavaa. Tällä kertaa Taigaa ei häirinnyt muut koirat. Yksittäiset liikkeet menivät paremmin ja harjoittelimme myös juoksemista muita koirakoita pujotellen. Sekin meni Taigalla hyvin ja toisetkin saivat juosta Taigan ohi. Kouluttaja totesi, että Taiga on vielä liikkuessaankin hyvin paljon minussa kiinni, mutta kyseessä onkin pentu, joten on vielä ymmärrettävää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti