maanantai 1. toukokuuta 2017

Vetotreenit huhtikuussa

Paljon olen agility- ja näyttelytouhuista kertonut, mutta aika on ollut hyvin rajallista ja suurin osa huhtikuun vetotreeneistä on päivittämättä. En todellakaan muista enää, miten yksittäiset treenit ovat menneet, mutta kerronpa yleisesti. Riki on ensinnäkin ollut vetotreeneistä nyt poissa, kun alkoi ontumaan etenkin iltaisin etuosaansa. Nyt on ollut parempi, mutta silti olen pitänyt kevyemmissä touhuissa mukana. Meillä on ollut paljon aikataulutettua harrastusta, joten vetotouhuja ollaan tehty, kun aikaa on ollut eli ei mitenkään säännöllisesti.

Aslakin kanssa ollaan treenailtu turhankin vähän. Enemmän on saanut juoksuttaa pentua pihalla vapaana. Silti Aslakin kunto on ehtinyt huonontua paljon. 

12.4. (sports tracker)
Matka 5,19 km
Keskinopeus 10,5 km/h
Maksiminopeus 35,9 km/h

17.4.
Matka 5,34 km
Keskinopeus 12,3 km/h
Maksiminopeus 28,07 km/h

23.4.
Matka 5,02 km
Keskinopeus 11,98 km/h
Maksiminopeus 26,37 km/h

Ja sitten siirrytäänkin jo toukokuuhun ja vapunpäivän ajeluun
Matka 5,58 km
Keskinopeus 12,3 km/h
Maksiminopeus 27,07 km/h

Vapunpäivän ajelu saatiin suht rauhassa ajella. Yksi koirakko tuli vastaan ja sitten vain kävelijöitä. Lähdimme heti aamusta liikenteeseen ja aurinko lämmitti jo paljon. Onneksi oli tuulta niin teki ilman välillä viileämmäksi. Aslakin vauhti oli rauhallinen, mutta tasainen.

Adaa olen yrittänyt pitää hyvässä kunnossa, kun näyttelykin on tulossa ja haluan esittää Adan hyvässä fyysisessä kunnossa. Adan kanssa toki ollaan aksattu paljon, mutta se ei pelkästään riitä lihaksiston kunnossa pitämiseksi ja kestävyyden treenaamiseksi.

22.4.
Matka 4,02 km
Keskinopeus 14 km/h
Maksiminopeus 27,32 km/h

25.4.
Matka 5,04 km
Keskinopeus 12,62 km/h
Maksiminopeus 25,93 km/h

29.4.
Matka 4,03 km
Keskinopeus 13,84 km/h
Maksiminopeus 27,81 km/h

Adalla vauhti on alkuun kova ja laukkaa ensimmäisen kilometrin. Mutta siinäpä se suurin osa energiasta meneekin ja ravaa rauhassa loppumatkan välillä ehkä laukalle nostaen. Mies lähti kaupassa käymään samalla, kun lenkille lähdettiin ja oli kotimatkalla jäniksenä, jolloin Adalla oli reippaampi ravi ja melkein kotona jo oltiin, kun piti laukalle nostaa ja ohi päästä. Tavoitteena Adalle saada kestävyyttä lisää ja säädellä vauhtia niin, ettei itseään loppuun aja jo ensimmäisillä kilometreillä, mutta jaksaisi kuitenkin reippaalla vauhdilla edetä koko matkan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti