sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Tekniikkaa ja kontakteja

Tämän viikon aksatreenit Adan osalta alkoivat taas erittäin teknisen treenin parissa. Saimme rakennettua radan nopeasti ja koirakoita oli neljä, joten jokainen koirakko ehti treenata 2x10 minuuttia. Radan alussa oli kuusi aitaa aseteltu siten, että ohjauskuvioilla oli taas tärkeä rooli. Houkuttimena vielä kuudennen aidan jälkeen putki, johon ei pitänyt tietenkään edetä vaan ensin toiseen putkeen ja myöhemmin kepeille. Jouduimme heti alkuun jankkaamaan alkua liikaa ja lisäsimme siihen vielä etupalkan, joten Adaan oli lopulta todella vaikea saada kontaktia, kun Ada halusi enää vain oikoa suoraan palkan luokse. Lopulta levitin vain käteni ja totesin, että en tiedä, mitä tekisin Adan kanssa. Jätimme sen kierroksen siihen.

Toisella kierroksella treenasimme 12 keppiä. Tulimme meille aivan uudesta kulmasta kepeille ja kouluttaja neuvoi niistolla ohjaamaan Adan ensimmäiseen väliin. Tämä onnistui yllättävän hyvin, mutta Ada rupesi jättämään pari viimeistä keppiä tekemättä. Lisäksi taas Ada rupesi väsähtämään jankkaamiseen ja lopetettiin heti seuraavaan onnistuneeseen suoritukseen. Teimme lopuksi vielä radan loppuosaa hieman suorempana, jotta Ada voisi keskittyä vain juoksemiseen ja jäisi hyvä fiilis. 

Pääsin kokeilemaan taas uutta ohjausta. Okserin jälkeen piti tehdä vastakäännös, jotta saisi koiran käännettyä tarpeeksi, että meni puomille vieressä olevan putken sijaan. Olin hidas ja vein ohjauksen alkuun liian pitkälle, joten putkeenhan Ada meni. Lopulta sain Adan puomille! 

Kotona treenailimme kuuden kepin kanssa etupalkkausta. Ohessa siitä video. 


Tänään meillä oli kolmas kerta esteiden tehokurssilla. Tänään rakennettiin hieman sellainen hupsuttelurata, jota sai vain juosta ilman sen kummempaa miettimistä. Muuten keskityttiin Adan kohdalla keppeihin ja keinuun. Taas kerran Adasta oli helppo huomata, kun tietyn asian jankkaaminen riitti. Alkuun teimme keppejä ja otimme tavoitteeksi hiljalleen viedä minun ohjausta kauemmaksi ja nopeutta lisätä sekä vähentää käsi- ja ääniohjausta. Tällä kertaa otin 20-30 cm enemmän etäisyyttä Adaan, eikä se tuntunut neitiä haittaavan. Yritin lisätä nopeutta, mutta Adalla meni heti oma suoritus sekaisin. Ja taas Ada suurimmaksi osaksi ohitti pari viimeistä keppiä. Saimme myös onnistuneita suorituksia tehtyä loppuun asti. Kun Ada selkeästi kyllästyi, kävimme juoksemassa rataa pari kertaa ja teimme loppuun vielä kuudella kepillä onnistuneet suoritukset kepeillä.



Toisella kierroksella keskityimme keinuun. Otin tällä kertaa hieman kissan märkäruokaa mukaan ja kouluttaja palkkasi Adan vain keinun lopussa. Taas laitoimme maksipöydän laskeutuvan pään alle, jotta liike ei vielä kovin suuri olisi. Tällä kertaa kuitenkin keinua ei pidelty vaan Ada joutui laskemaan keinun itse alas pöytää vasten. Adalla oli toki taas tämä heti palkalle periaate ja juoksi keinun ohi, mutta meni kyllä useita kertoja keinulle suoraankin. Mitä enemmän tehtiin, sitä enemmän ruesi epävarmuutta Adalta löytymään. Nyt myös kouluttaja totesi, että on Adalla sittenkin ongelma liikkeen kanssa, mutta ei kuitenkaan paineistunut asiasta ja aina keinulta poistuessa häntä heiluen herkkuja odotti. 

Sain vielä vinkin puomin kontaktin pysäytykseen. Tuli taas huomattua, että ulkopuolisen silmin näkee asioita hyvin eri tavalla ja pystyy korjaamaan omat virheensä paremmin. Nyt esimerkiksi kouluttaja huomasi, että ilman namialustaa pysäytin Adan seis-käskyn sijaan palkalla. Eli jatkossa minun tulisi kiinnittää huomiota siihen, että ensin sanon seis ja sitten hetken päästä palkka. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti