sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Match show 10.5.

Mietin pitkään, kenen kanssa ja etenkin, että kuinka monen koiran kanssa lähden mätsäriin. Ihan aluperin olin lähdössä mätsäriin Taigan kanssa, mutta mitä lähemmäksi Varkauden näyttely tuli, halusin toisaalta myös Adan kanssa treenata mätsärissä etenkin, kun tajusin pari viikkoa aikaisemmin, että Adahan on oppinut juoksemaan nätisti... Halusin testata asiaa vielä hieman todellisemmassa tilanteessa. Jäin kuitenkin miettimään uskaltaisinko ja etenkin, että miten käytännössä onnistuisi kahden koiran kanssa lähteminen. Vielä töistä kotiin ajaessani mietin, mitä tekisin, kunnes minulle välähti testata näyttelyhäkkiä takakonttiin pentua varten. Siten saisin pidettyä pennun takakontissa ja Adan saisin haettua ja vietyä takapenkille nopeammin ja helpommin ilman, että Taiga juoksee takapenkin ja takakontin väliä. Joten molemmat lähti kuitenkin mukaan!


Ensin pääsin kehään Adan kanssa. Ada yllätti ja esiintyi todella hienosti, vaikka kaikesta näyttelytouhusta taukoa onkin vuoden verran. Juokseminen oli rauhallista ja Ada oli koko ajan hyvässä kontaktissa minuun. Ada myös seisoi rauhassa ja antoi tuomarin tutkia ja katsoa hampaat rauhassa. Ada sai punaisen nauhan.

Minun olisi pitänyt olla samaan aikaan Taigan kanssa kehässä, mutta menin heti koirat vaihdettua kehään, kun toinen pari oli valmis. Taiga oli myös rauhallinen, vaikka toista koiraa tutkiessa ja juoksuttaessa joutui odottamaan ja meinasi samaa peruuttamistemppua tehdä kuin näyttelytreeneissä. Taigan vuoron tullessa neiti antoi tuomarin tehdä tuttavuutta ja tutkia, vaikka taas meinasikin hieman perääntyä, mutta en antanut sitä tehdä. Taiga meinasi olla vauhdikas juoksija ja siirtyä laukallekin, mutta sain hihnaa nykäisemällä vauhtia tiputettua. Myös Taiga sai punaisen nauhan.


Seuraavaksi kiiruhdin taas vaihtamaan koiran ja isojen aikuisten kehä olikin jo sinisten saaneiden loppukehään etenemässä. Kun oli meidän vuoromme mennä punaiseen kehään, juoksimme porukan ensimmäisenä. Ada käyttäytyi taas oikein moitteettomasti ja nousikin tuloksissa isojen aikuisten punaisten toiseksi. 

Taiga ei enää punaisten kehässä pärjännyt ja lähdimmekin jo kotia kohti. Hyvää treeniä ja kokemusta Taigakin sai. Erityisesti oli kiva, kun tuomari kysyi, mitä haluamme Taigan kanssa treenata. Hienosti otti pennuilla huomioon, minkälaista treeniä tarvitsee. Taigalle oli hyvää treeniä harjoitella häkissä olemista. Hieman oli sitä mieltä, että ei olisi aina halunnut mennä takaisin, mutta sain nostettua häkkiin. Kerran tipahti alas, kun liian vauhdikkaasti oli häkistä poistumasta. Häkki oli siis takakontissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti