tiistai 16. toukokuuta 2017

Taigan pentuaksa osa 4

Hieman jännitti lähteä tänään pentuaksailemaan, kun olemme ehtineet treenailla todella vähän viime kertaisia kotiläksyjä. Ensimmäisenä olikin vuorossa ohjauskuvioiden treenailu. Viimeksi Taiga ei todellakaan ollut hajuilla siinä, mitä haettiin. Nyt oli kaksi pitkää putkea kaaressa vastakkain ja välissä aita. Tarkoituksena oli harjoitella valssilla ja persjätöllä ohjata pentu putkesta aidalle ja myös aidalta putkelle. 

Taiga meni tällä kertaa suoraan putkeen epäröimättä yhtään. Menin nopeasti tekemään valssin toiseen päähän ja ohjasin Taigan aidalta seuraavaan putkeen. Ja Taigahan luki ohjaukset oikein ja teki heti ensimmäisellä kerralla oikein. Teimme saman toiseen suuntaan ja edelleen Taiga teki epäröimättä aivan oikein. Teimme saman myös persjätöllä ja kas kummaa, kun Taiga edelleen teki mitä pyydettiin. Seuraavaksi menin itse sekaisin, kun piti tehdä ohjaus vasta aidan jälkeen eli otin Taigan putkelta vastaan aidan toiselta puolelta ja ohjasin seuraavaan putkeen. Piti tehdä ensin taas valssi, mutta aloitinkin persjätöllä. Taiga teki kuitenkin mitä piti niin persjätöllä kuin valssillakin. Yllätyin todella paljon, miten hyvin Taigalla meni!

Toisella kierroksella kävelimme pari kertaa matalan puomin päästä päähän. Hieman Taiga oli varovainen ja haki voimakkaasti turvaa minusta. Toisella kerralla ei enää ihan niin voimakkaasti, mutta selkeästi oli jännittävää.

Tutustuimme myös keppeihin. Kepit oli laitettu siten, että kaksi rivistöä meni rinnakkain (olisikohan ollut 6-8 paria) ja pennun piti juosta välistä ja hakeutua namikupille. Ensin lähdettiin pienestä liikenteeseen eli kahdesta kepistä ja siitä hiljalleen pidennettiin ja lopulta mentiin koko rivistö läpi pari kertaa. Taiga todella reippaasti ja vauhdikkaasti hakeutui palkalle. 

Vielä treenailtiin putkeen menemstä ja etenemistä yhdessä ohjaajan kanssa. Olemme harjoitelleen odottamista ja käskystä lähtemistä ja nyt pääsimme kokeilemaan, miten olemme edistyneet. Kouluttaja oli vahtimassa namikuppia. En kovin pitkälle irronnut Taigasta vaan annoin melko nopeasti lähtökäskyn. Taiga eteni hienosti suoraan putkeen ja palkalle. Seuraavaksi pidensimme matkaa putkelle ja taas Taiga eteni hienosti suoraan putkeen ja palkalle. Vielä pidensimme matkaa ja edelleen suoritus oli loistava. Sitten piippasi kouluttajan ajastin, kun olimme siirtymässä vielä lähtöpaikalle ja Taiga hämmentyi. En yhtään itse tajunnut, mistä ääni tuli. Sain Taigan kuitenkin lähtöpaikalle ja etenimme taas yhdessä vauhdilla palkalle, mutta tällä kertaa Taiga epäröi, kun kouluttaja oli namikupin vieressä. Taiga yhdisti äänen heti kouluttajaan. Rentoutui kuitenkin ja otti palkan.

Kolmannella kierroksella oli taas kuntopiiriä, jossa oli kolme erilaista pistettä; odottaminen tai muuten kontaktin otto, kasileikki ja hypyn tarjoaminen. Kasileikki sujui yllättävän hyvin. Kouluttaja totesi ohikulkiessaan, että olemme ottaneetkin käyttöön jonkun hieman haastavamman ohjaustekniikan (en muista nimeä), mutta sanoi, että hyvä vaan jatkon kannalta. Hypyn tarjoaminen sujui parin hypyn verran, mutta sitten Taigaa ei enää kiinnostanutkaan vaan lähti leikkimään toisen pennun kanssa... Kun sain Taigan kiinni, lähti kaveri jo seuraavan pennun luokse ja siitäpä sitten lähtikin kunnon pentupainit liikenteeseen... Sain Taigan kontaktin kuitenkin takaisin ja harjoittelimme seuraavaksi odottamista. Huomasin nopeasti, että Taiga oli jo todella väsynyt ja lopuksi ei enää palkaksi lelukaan kelvannut. 

Taiga sai taas treenailla häkissä olemista takakontissa ja sain Taigan innostumaan asiasta heittämällä nakkeja häkkiin. Taiga nopeasti tajusi idean ja hyppäsi lopulta häkkiin ennen kuin ehdin nakkejakaan sinne heittää. Ja kotona ei meinannut enää jaksaa pois tulla. Oli oikein reipas ja pätevä pentu tänään treenaamassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti