sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Taigan pentuaksa osa 3

Tällä kertaa en pystynyt antamaan ihan kaikkea huomiotani pelkästään Taigalle, koska samaan aikaan pentuaksan kanssa oli EV-kisat, joihin osallistuin Adan kanssa. 

Pentuaksassa oli tällä kertaa meille haasteellisia juttuja. Kouluttaja piti Taigaa kiinni, minä lähdin juoksemaan poispäin ja kutsuin Taigaa luokseni ja otin vastaan taaksepäin ojennetulla kädelläni. Tarkoituksena oli, että pentu oppisi lukemaan kehoani ja tulemaan sille puolelle, jonne kehoni oli kääntyneenä. Tässä Taigalla oli haasteita ja saimmekin kotiläksyksi tätä harjoitella lisää. 


Kokeilimme myös lelulle lähettämistä hieman samalla taktiikalla, mutta minä seisoin paikallani. Lelu ei myöskään ollut suoraan Taigan kulkusuoralla vaan hieman piti mutkaa tehdä. Taiga ensimmäisellä kerralla halusi oikaista suorinta mahdollista reittiä, mutta nappasin ajoissa kiinni ja palautin alkuun kouluttajalle. Kyllä Taiga sen suunnan sai valittua siten, että kaartoi lelulle. Tätäkin kuitenkin saimme kotiläksyksi treenailla. Tässä tietenkin kävi vielä niin, että Taiga nappasi lelun ja juoksi karkuun. Olimme vielä ulkokentällä ja itseäni jännitti, lähteekö Taiga miten kauaksi karkuun juoksemaan, kun vieressä oli parkkipaikka ja tiekin kulki melko läheltä. Sain kuitenkin Taigan napattua toista lelua apuna käyttäen. 

Toisella kierroksella minulla oli todella kova kiire, kun olin käynyt rataan tutustumassa ja odotin Adan vuoroa startata. Stressasin ja Taiga stressasi kouluttajaa ja yhdistelmä oli todella huono. Treenasimme aidalta lähettämistä kaarevaan putkeen menemistä ja siitä aidalle siirtymistä. Taiga ei kuitenkaan millään sietänyt muita ihmisiä kiinni pitämässä ja se haittasi todella paljon suoritusta ja jätimme ensimmäisen aidan väliin ja teimme lentävän lähdön putkeen ja siitä aidalle. Olimme treenanneet jo aiemmin Taigan kanssa kaarevaa putkea, mutta muutaman kerran piti muistutella hieman ensin suoristamalla putkea ja palkkaamalla. Lopulta Taiga taas teki putken ilman ongelmia ja juoksi hienosti palkalle aidan jälkeen. Treenasimme samalla myös persjättöä ja valssia, jotka tehtiin putken jälkeen. Tästä treenistä saimme kotiläksyksi treenata odottamista ja minun siirtymistä jo eteenpäin radalla ennen Taigan lähtökäskyä.


Kävimme Adan kanssa juoksemassa supermöllirata läpi ja palasimme pentuaksaan, jossa oli menossa kuntopiiriosio. Pisteitä oli viisi. Seurasin sivusta ja tein joitakin samoja juttuja itseksemme. Yhdellä pisteellä oli odottamista, toisella lähettämistä, kolmannella kasileikkiä siivekkeiden ympäri, neljännellä koiran pyöriminen itsensä ympäri ja nyt en kyllä enää viidettä muista.... Kasileikkiä emme silloin pystyneet treenailemaan, mutta muuten teimme melkein kaikkea muuta. 

Kotona olemme melko vähän pentuaksajuttuja treenailleet, koska minulla ei ole ollut yksinkertaisesti aikaa... Tämän viikon jälkeen vihdoinkin aikataulu rauhoittuu, joten pystymme paremmin Taigankin kanssa treenailemaan aksaa. Kerran miehen avulla treenailimme ohjausta ja kehonhallintaa, mutta edelleenkin Taiga on hyvin noviisi asiassa. Vahvistimme myös lähettämistä ja olemme leikkineet yhdessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti