maanantai 1. toukokuuta 2017

Vappu aaton koirapuistoilu

Sovimme taas kaverin kanssa treffit koirapuistoon Taigan ja hänen vuoden ikäisen koiransa kanssa. Olin paikalla ennen häntä ja puistossa oli vain meidän lisäksemme beagle omistajansa kanssa. Taiga meni rohkeasti tutustumaan omistajaan ja oli nopeasti valmis leikkimään beaglen kanssa. Kohta puistoon tuli pari muutakin koirakkoa. Toinen koirista oli 7 kuukauden ikäinen pentu, jonka kanssa Taigalla löytyi heti yhteinen sävel ja juoksentelivat yhdessä pentumaisesti. Kohta tuli lisää koiria ja kaverikin saapui oman koiransa kanssa.

Taiga oli todella rohkeasti puistossa juoksentelemassa muiden kanssa ja irtautui minusta jo todella kauaksi ja pitkäksi aikaakin. Koirakoita alkoi olla kuitenkin todella paljon ja osa koirista oli hieman herkkiä. Joku otti muita silmätikukseen. Seuraili, vahti ja tuntui oikein ärsyttävän muita. Toinen taas äksyi, kun toiset tuli liian lähelle. Kolmaskin oli melko herkillä räyhäämään muiden kanssa. Onneksi nämä herkimmät jo melko nopeasti lähtivät pois. Pisteet omistajille siitä, että tajusivat, ettei ole koiralle sillä hetkellä se oikea paikka.

Kun nämä muutamat alkoivat rähisemään ja koko ajan piti sanallisesti puuttua koirien tekemiseen, myös Taiga alkoi muuttumaan ja pysyi lähelläni, eikä lähtenyt enää niin vahvasti leikkimään muiden kanssa ja irtoamaan minusta. Itsekin aloin hieman jännittämään, missä vaiheessa syntyy kunnon rähinä. Isompia rähinöitä ei kuitenkaan onneksi tullut. Omistajat reagoivat hyvin koiriensa eleisiin.

Taiga sai vajaan tunnin juoksennella, kunnes lähdimme pois. Alkoi jo hieman väsähtäneet liikkeetkin olemaan ja niinhän mokoma nukkuikin ainakin kolmisen tuntia puistoilun jälkeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti