lauantai 3. kesäkuuta 2017

Adan agilityn kontaktitreeniä

Tällä viikolla olen halunnut Adan kanssa keskittyä kontaktitreeniin. Alkuviikosta olin taas toisen pienryhmän apukouluttajana ja jäin vielä sen jälkeen Adan kanssa pikatreenit tekemään. Pienryhmän teemana oli omat möllitreenit, jonka ratana oli helppo hyppyrata. Tätä teimme Adan kanssa myös lähinnä juoksutreeninä ja kokeilin paria erilaista ohjaustekniikkaa kohtaan, jota mietin nähdessäni muiden sitä tekevän. Muuten treenasimme lähinnä puomin kontaktia ja keppejä. 

Oman pienryhmän kanssa oli tällä kertaa rata, jossa oli enemmän juoksemista. Hinkkasimme lähinnä alussa olevaa kohtaa, jossa kahden ensimmäisen aidan jälkeen piti tehdä 180 asteen käännös kaarevaan putkeen, josta oli tarkoitus tehdä 90 asteen käännös vasemmalle kepeille ja houkuttimena oli suoraan edessä oleva putken pää. Ensin ajattelin ottaa Adan putkelta vastaan ja lähettää kepeille, mutta Adahan ei tällaista siirtymää osaa, joten kokeilimme niistoa. Sitäkin saimme tehdä monta kertaa, että saimme edes suurin piirtein onnistuneen aloituksen kepeille. Lopulta teimme kepit sellaisenaan, jotta Ada ei kyllästyisi ja jatkoimme rataa eteenpäin. Adahan toki osoitti tässä niistossa myös malamuuttimaista jääräpäisyyttä ja vaikka kuinka heilutin kättäni, kutsuin Adaa nimeltä ja nakkikin oli kädessä, Ada vain vilkaisi minua ja jatkoi matkaa toiseen putkeen.


Jatkoimme radalla eteenpäin, teimme pysäytyskontaktin puomilla ja saimme renkaan jälkeen tehtyä hienosti ekalla kerralla takaakierron aidalle. Radalla oli keinu, jota ennen palkkasin Adan. Treenasimme keinua maksipöydän kanssa. Ada hienosti painoi keinun täysin itse pöytää vasten, eikä säikähtänyt liikettä tai pamausta. Ja Ada nousi aina uudestaan innokkaasti keinulle. Teimme vielä kierroksen päätteeksi radan loppuosan, joka oli myös vain juosta läpi.

Toisella kierroksella teimme taas alkuradan niistoa ja keppejä. Adalla oli hyvä energia kepeillä. Siirryimme taas keinua treenaamaan ja tällä kertaa otimme minipöydän avuksi. Ensimmäisellä kerralla kouluttaja hieman otti kiinni keinua, mutta seuraavilla kerroilla Ada teki itse taas kaiken ja edelleen nousi hienosti uudelleen ja uudelleen keinulle. Lopuksi vielä teimme radan loppuosan. Ada sai kehuja hyvästä energiasta ja siitä, miten ylipäätään on saanut enemmän vauhtia radalla. Innolla odotan ensi viikon virallisia agikisoja! Lauantaina olemme osallistumassa ykkösluokan hyppyradalle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti