perjantai 23. kesäkuuta 2017

Äidin ja tyttären aksapäivä

Tällä viikolla ei ohjattuja aksatreenejä ole, joten käytiin hallilla omatoimisissa treeneissä. Halli on edelleen remontissa ja 1/3 hallista käytössä. Lisäksi edelleen hieman meteliä. Mikään ei kuitenkaan haitannut koiria. Molemmat olivat hieman uteliaita ja kävivät välillä katsomassa, mitä aidan takana tehdään, mutta palasivat nopeasti takaisin treenaamaan. 


Tein todella yksinkertaisen ja suht suoran radan, jotta keskityimme lähinnä vain muutamaan tiettyyn treeniin. Adan kanssa treenasimme pysäytyskontakteja, kepille erilaista tulokulmaa sekä keinua yksin ja radalla. Alkuun keppien kanssa meinasi olla ongelma, kun Ada siirtyi kepeille keppien väärältä puolelta. Olin melko hämmästynyt, koska Ada ei ole moista virhettä tehnyt aikoihin. Lisäksi minun oli alkuun hankala saada Ada kääntymään aidalta reilu 100 astetta oikealla, vaikka olevinaan käänsin ohjauksen ajoissa, jotta Adan olisi pitänyt tietää, että käännymme. Ulkopuolisen silmin olisin toki voinut olla myöhässä, mutta yksin on vaikea hahmottaa omia liikkeitä kovin hyvin. Sain lopulta kuitenkin Adan kääntymään ja siirtymään kepeille ja lopulta jopa saimme muutaman onnistuneen suorituksen tehtyä. 

Puomin pysäytyskontaktin kanssa ei oikeastaan ongelmia ollut. Pitäisikin seuraavaksi varmaan ruveta palkkaa siirtämään puomilta pois. Keinulla pysäytyksen ainoa ongelma oli, että palkka on tällä hetkellä käytännössä hankala laittaa alustalle, joten Ada ehtii välillä tipahtaa keinulta pois. Muuten keinun kanssa ei suuria ongelmia ollut. Pientä epäröintiä ennen keinun laskemista, mutta kehuin Adaa kovasti ja juoksin nopeasti eteenpäin, joten Adallakin epävarmuus helpotti hieman ja tuli jo välillä varmemmin keinulla. 


Taigan kanssa treenasimme sekä takaaleikkausta että takaakiertoja. Välillä Taiga kävi haahuilemassa muualla, mutta palasi kyllä takaisin. Välillä ei myöskään Taiga malttanut odottaa lähtökäskyä ja yritti varastaa lähdössä. Sain kuitenkin napattua takaisin paikalleen. Takaakiertoja tehdessä muutaman kerran Taiga kierti aidan taakse, mutta jatkoi toiseen suunaan, eikä siis kääntynyt aidalle kuten piti. Sain kuitenkin lopulta Taigan houkutelluksi aidalle ja sen jälkeen Taiga jokaisella kerralla kääntyi aidalle ja lähetin putkeen, jonka jälkeen palkkasin. Takaaleikkaus ei ollut satavarma suoritus, mutta saimme kuitenkin siinäkin onnistuneita suorituksia aikaiseksi.

Harjoittelimme Taigan kanssa myös keinun paukauttamista. Itselle jäi hieman vaikutelma, että ei ehkä ollut Taigalle se mieluisin homma, vaikka kävikin tassulla paukauttamassa keinun reunaa maahan ja sai palkan siitä. Hieman näkyi epävarmuutta Taigan olemuksessa eli pitää vain useammin käydä vahvistamassa tätä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti