perjantai 2. kesäkuuta 2017

Taigan pentuaksaa

Tiistaina oli Taigan vuoro päästä hallille mukaan. Itsellä oli stressaava päivä jo takana, mutta sain onneksi todeta, että pentuaksa on parasta terapiaa. On ihana katsoa, kun innokkaan pennut häseltää innoissaan onnistuen ja välillä omiaan tehden mielenkiinto ja keskittyminen herpaantuen. 

Tällä kertaa vuorossa oli takaaleikkauksen harjoittelu. Ensin oli kaareva putki, josta suoraan aidalle. Sen jälkeen oli vasemmalle hieman vinottain toinen aita, josta mentiin kaarevaan putkeen. Putken jälkeen oli suoraan aita ja siitä 90 asteen käännös vasemmalle suoraan putkeen. Takaaleikkaukset piti tehdä toisen aidan ja toisen putken jälkeen. 


Olen positiivisesti yllättynyt, miten hyvin Taiga vastaa ohjaukseeni ottaen huomioon, että alkuun Taigalla ei ollut hajuakaan siitä, mitä ollaan tekemässä. Aloitimme tekemään rataa pätkissä ja ensimmäinen takaaleikkaus onnistui todella hyvin. Toinen oli hieman hankalampi, kun piti malttaa odottaa, että Taiga tulee putkesta ja siitä jatkaa yhdessä matkaa takaaleikkaus tehden. Oma liike ei onnistunut kunnolla, kun olin aina edellä ja jouduin ohjaamaan Taigan melkein aidalle asti ennen kuin pääsin takaaleikkaamaan. Mutta Taiga kuitenkin hienosti kääntyi vasemmalle putkeen. Teimme lopuksi pari kertaa alusta loppuun yhtenäisesti radan. Taiga teki hienosti. Kerran Taiga oikaisi toisen aidan kohdalla ja meni suoraan putkeen. Itse pysähdyin hölmistyneenä katsomaan, kun Taiga jatkoi loppumatkan ilman ohjausta radan loppuun asti ihan oikein. 

Tutustuimme myös pituusesteeseen. Taiga innokkaana jo väärinpäin esteen loikkasi ja kouluttaja totesi, että tämä taitaa olla ihan perusjuttuja ja niinhän se oli. Pari kertaa teimme esteen ja kouluttaja totesi, että eiköhän se riitä. Seuraavaksi tutustuimme pussiin. Taga hyvin rohkeasti taas eteni. Kun pussi laskettiin putoamaan Taigan läpi tullessa, Taiga säikähti ja jäi ihmistä pussin vieressä tuijottamaan "mitä sinä teit?!" Toisella kerralla pussia ei pudotettu, mutta kaiken varalta kääntyi tuijottamaan ja ihmettelemään ennen palkalle menoa. 


Puomin nousu oli laskettu maksipöytää vasten ja harjoittelimme puomilla etenemistä hieman vauhdikkaammin. Tämäkin oli tuttua juttua Taigalle. Kouluttajakin totesi, että Taga on mukavan rohkea, eikä säiky esteillä. Sanoi tykkäävänsä paljon Taigasta. 

Lopuksi vielä harjoittelimme aidan hakemista, odottamista ja rimoista tehdyllä ristikolla kulkemista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti