keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Adan jokaviikkoinen aksa

Tällä kertaa oli pikatreenit tiedossa. Ensinnäkin hallilla rempataan, joten vain pieni osa hallia on käytössä. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen ryhmä on sopinut toisen samaan aikaan treenaavan kanssa treenijärjestelyistä, että kaikki pääsisivät tasapuolisesti treenaamaan. Toisekseen, meidän treenit alkoi kuudelta ja olin vielä menossa seitsemäksi Taigan kanssa näyttelytreeneihin, kun Taigan ensimmäinen virallinen näyttely pentuluokassa lähestyy. Adan treeneissä paikalla oli kuitenkin vain kaksi koirakkoa, kuten myös toisessa ryhmässä, joten ehdimme treenaamaan kaiken mitä oli tarkoituskin. 


Kouluttajat olivat sopineet, että jaamme hallin käytön siten, että ensin toinen porukka treenaa hallissa ja toisella kierroksella ulkokentällä. Me aloitimme hallissa, johon oli rakennettu pieni rata aidoista ja putkesta. Tarkoituksena oli keskittyä lähinnä ohjaustekniikoihin. Kokeilimme uutta tekniikkaa Adan kanssa, kun minun piti kauempaa sivusta lähettää Ada kahdelle esteelle ja olla ottamassa kolmannelle vastaan, johon piti kääntyä 90 astetta oikealle toiselta aidalta ja kolmas aita oli kuitenkin samaan suuntaan kuin kaksi ensimmäistä, mutta pari metriä sivummalla. Jos taas kukaan ymmärsi tästä selostuksesta mitään... Arvelin, että Ada juoksee suoraan minun luokseni, mutta eipä muuten juossutkaan! Kaiken varalta kouluttaja palkkasi Adan ensin toisen esteen jälkeen, mutta sen jälkeen kokeiltiin kolmannelle esteelle siirtymistä. Ada kävi kouluttajalta varmistamassa, että eikö sieltä palkkaa saakaan, mutta tuli sitten minun luokseni. Kolmannella kerralla Ada tuli jo suoraan minun luokseni ja päästiin etenemään radalla. Radalla oli myös takaakiertoja, joita haluttiin vahvistaa, joten kouluttaja palkkasi, kun Ada kiersi aidan. Ada on aiemmin hieman osoittanut, ettei takaakierrot ole mieluisia, mutta nyt tekikin oikein innokkaana. Lopuksi teimme vielä muutaman kerran radan kokonaisuutena.

Toisella kierroksella treenasimme keinua yksittäin. Ada hieman epäröi keskellä, mutta tulee kuitenkin alas asti. Saatan itse olla syynä Adan epäröintiin, koska olen ehkä hieman liian tiukasti Adaa komentanut rauhassa tulemaan keinulle. Näin ainakin itsekseni pohdin asiaa... Kouluttaja totesi, että jos Ada jatkaa epäröimistä, on ehkä parempi palata pöydän kanssa treenaamaan.


Treenasimme myös keppejä ja niille siirtymistä eri kulmista. Ada teki kepit molemmilta puolilta todella varmasti! Herkästi reagoi, jos heilautan vaikka kättäni tai muutan vauhtiani, mutta kun pystyn itse rauhallisena ja tasaisesti liikun, Adakin liikkuu hyvin. Vasemmalta puolelta kepit ohjattuna olin itse hieman edellä, koska pistin itse merkille, että Ada kääntyi katsomaan minua ja meni rytmissä sekaisin, mutta kun menin edellä, ei Adan tarvinnut kääntyä katsomaan. 

Kokeilimme myös eri kulmasta tulemista kepeille. Sekin meni yllättävän hyvin! Ada heti kerralla haki ensimmäisen kepin hienosti. Adalla on vahvistunut taidot todella monipuolisesti lyhyessä ajassa. Samaa sanoivat muutkin. Päiväkin oli todella lämmin, mutta Adaa ei haitannut lainkaan! Adan keskittyminen oli loistava ja kuunteli ohjausta todella hyvin. Ja vauhtia Adalla oli paljon!

Keskustelimme kouluttajan kanssa kisasuorituksesta ja kuinka paljon minua harmitti, että oli niin pienestä kiinni nollarata etenkin kun tiedostan täysin, että moka oli täysin minun. Kouluttaja kuitenkin totesi, että meillä nollan saaminen on lähellä, joten uutta matoa koukkuun vaan. Lisäksi hän oli sitä mieltä, että meidän pitäisi ruveta tekemään vaikeampia ratoja. Tämä onkin kisoja varten ihan hyvä, että opettelemme vaikeitakin juttuja, mutta ykkösluokassa radat ovat usein paljon yksinkertaisempia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti