torstai 8. kesäkuuta 2017

Pätevä aksamuutti Ada!

Parin päivän päästä on tarkoitus lähteä kisaamaan ykkösluokan hyppyradalle. Olemmekin tällä viikolla treenailleet kotona keppejä. Sää on lämmennyt ja Adan keskittyminen treenaamiseen ei ole ollut mikään maailman paras. Muutaman kerran jälkeen on selkeästi ollut jos sitä mieltä, että riittää jo ja motivointi on ollut hankalaa. Suurin osa treenistä on mennyt pieleen, mutta onneksi myös niitä onnistumisia ollaan saatu aikaiseksi. Onnistumiset on tulleet lähinnä silloin, kun olen ohjannut kepit oikealta puolelta. Vasemmalta puolelta ohjattuna ei ole vahvistunut melkeinpä ollenkaan. Ohessa video siitä, kun Ada teki aivan loistavalla energialla 10 keppiä. 


Tänään oli vuorossa pienryhmän treenit. Taas vaihteeksi oli lämmin päivä ja päivän rata täynnä juoksemista. En uskonut Adan jaksavan työskennellä pitkään ja kovin suurella energialla, mutta arvaus meni aivan väärin, koska Adahan työskenteli todella kovalla energialla!  

Alkuun teimme ensimmäiset 7 estettä ihan noin vain (kolme aitaa, puomi, aita, putki ja A). Puomille teimme pysäytyksen targetin avulla. Ihan ei mennyt täydellisesti, mutta hyvin edettiin. Kahdeksas este oli aita takaakierteellä ja kokeiltiin siihen taas saksalaista, mutta edelleenkään en oppinut sitä vaan väänsin sen persjätöksi, josta lopulta kouluttaja totesi, että meillä se toimii hyvin, joten annetaan saksalaisen olla. Jatkettiin seuraavalle putkelle ja siitä taas takaakierrolla aidalle. Tässä vaiheessa kouluttaja totesi, että Ada ei selkeästi oikein välitä takaakierroista ja emme kovin paljoa hinkanneet tätä, mutta kotitehtäväksi saimme takaakiertojen harjoittelun. 

Teimme lopuksi vielä keppitreeniä. Totesin, että en halua palkata Adaa heti keppien jälkeen, että ei jatkossakaan odota aina kepeiltä palkkaa etenkin kisojen lähestyessä. Niinpä palkattiin Ada seuraavan esteen jälkeen, joka oli yllätys yllätys; aita takaakierrolla. Teimme tämän yhdistelmän kaksi kertaa. Ohjasin vahvemmalta puolelta, jotta emme liikaa sotke Adaa paria päivää ennen kisoja. Ja kaksi kertaa Ada teki täydelliset suoritukset. Myös kentän laidalta kuului ihastuneet vau toteamukset ja kouluttaja oli myös todella positiivisesti yllättynyt ja kehuja saimme. Ada teki nopeasti, todella hyvällä energialla ja ohittamatta yhtään keppiä! Ada on edistynyt todella paljon kepeillä lyhyellä ajalla.

Toisella kierroksella aloitimme keinutreenillä. Laitoimme taas minipöydän keinun laskeutuvan pään alle. Kouluttaja epäili pöydän kestoa tällaisella treenillä ja rupesinkin itsekin miettimään treenin jälkeen, jokohan olisi aika luopua pöydästä kokonaan... Tätä pohdinkin toisen treeniryhmän kouluttajan kanssa (olen hänen apukouluttajanaan toiminut) ja hänkin ehdotti pöydästä luopumista. Ada nimittäin teki taas aivan valtavalla innolla keinua, eikä yhtään epäröinyt missään vaiheessa keinulle etenemistä. Ja minipöytä on tosiaan mini eli eihän siitä enää kovin iso matka maahan ole...

Adalle jäi keinutreenistä hyvä energia päälle ja teimme radan loppua (putki, pituus, 4x aita ja putki) ja heti ensimmäisen kerran jälkeen kouluttaja totesi, että meni niin hyvin ja Adan energia oli niin hyvä, että hän jopa melkein jättäisi tämän treenin tähän ellemme välttämättä halua tehdä samaa uudestaan. Halusin kokeilla vielä ja tämä toinen kerta oli niin hieno, että itsellenikin jäi Adan ja minun yhteistyöstä todella hyvä mieli. Omat ohjausliikkeeni olivat maltilliset ja Ada kuunteli todella hienosti minua. Yhteistyö oli todella sujuvaa ja jopa herkkää. 

Innolla odotan lauantain kisoja! Vaikka eihän sitä ikinä tiedä onko juuri se päivä hyvä päivä, mutta potentiaalia ainakin on! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti