keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Ada opettaa Taigaa

Kävin Taigan ja Adan kanssa kävelylenkillä. Laitoin koirille vetovaljaat ja itselleni vetovyön, kahden koiran vetoliina ja seisinki koirien väliin. Mietin jo etukäteen olenkohan ihan hullu, että lähden kävellen kahden vetokoiran kanssa, vaikka toinen onkin vasta 8 kuinen pentu... Tavoitteena on kuitenkin, että joku kerta uskaltaisin lähteä Taigan kanssa kikkarilla, mutta eihän siitä mitään tule, jos Taiga ei käskyjä osaa... Tavoitteena oli siis, että Ada taas pääsi opettamaan Taigalle, miten valjaissa toimitaan.


Ada on loistava opettaja Taigalle, koska pystyn itse sataprosenttisesti luottamaan Adaan ja siihen, että Ada kuuntelee minua. Tällä kertaa koirat olivat yhteisessä liinassa, joten Taigan oli omaksuttava Adan liikkeet käskyjä antaessani. Osan käskyistä Taiga jo tunnistaa. Parhaitaen Taiga ymmärtää ohi-käskyn. Suunnat ja pysähtyminen on vielä heikkoa ja ne tapahtui lähinnä, koska Ada teki niin. Eteneminen sujui Taigallakin hyvin ja oli liina kireänä melkein koko ajan. Vasta kotiin tullessa omalla kujalla liina löystyi, mutta se on tullut aiemminkin huomattua, että Taiga ei haluaisi lenkiltä kääntyä takaisin kotiin. Ohituksia tuli kaksi. Ensimmäinen oli tien toista reunaa kulkeva nainen kahden koiransa kanssa. Pysäytin omat koirani melkein kohdalla ja annoin etenemiskäskyn, kun he olivat kohdallamme. Toinen ohitettava oli samaa puolta vastaantuleva pyöräilijä. Taas pysäytin koirat ja otin lyhyelle liinalle, jotta eivät äkkiliikkeillä saisi vahinkoja aikaiseksi. Kiinnostuneena koirat katselivat pyöräilijää, mutta taas kohdalla annoin etenemiskäskyn ja matka jatkui normaalisti. 

Itse olin melko kovilla jo heti lähtiessä! Adahan olisi lähtenyt täysillä painelemaan ja vinkui ja repi eteenpäin ja itse yritin rauhoitella ja sain nojata koko painollani taaksepäin, jotta sain hidastettua koiria. Sain pysäytettyä koirat tarvittaessa, mutta eteneminen oli todella innokasta. Matka ei ollut kuin pari kilometriä, mutta kaikki kolme saatiin tehdä töitä sen verran kovasti, että itsellä on varmaan huomenna jalat kipeänä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti