maanantai 17. heinäkuuta 2017

Adan huima kehitys aksassa!

Viime viikon pienryhmässä teimme ratareeniä. Halli on taas käytössä melkein normaalisti, joten treenasimme taas molemmat ryhmät omana porukkana hallissa. Itse olin esittänyt toiveen, että voisi treenailla keinua radalla ja toive olikin huomioitu. Rata oli suht suora, ylimääräisiä koukeroita ei paljoa ollut vaan lähinnä tiukkoja käännöksiä. Harjoittelimme vastakäännöstä ja leijeröintiä sekä puomia, keinua että keppejä. 

Radan alussa ei ollut mitään ihmeellistä suorittamista. Adalla oli odottamisen vaikeutta lähdössä ja toisen aidan takaakierto ei yllättäen ollut Adan juttu taaskaan. Kuudentena esteenä oli aita, josta piti kääntyä 90 asteta vasemmalle puomille eli koira piti saada kääntymään ajoissa vastakäännöksen avulla. Ada ei mikään huippunopea ole, joten kouluttajakin totesi, että todennäköisesti olisin saanut muutenkin Adan kääntymään, mutta tulipahan treenattua vastakäännöstä, jonka ajoituksessa on aiemmin ollut haastetta. Nyt ohjaus kuitenkin onnistui hyvin. Puomin alta kulki putki, jonka päät olivat molemmin puolin puomia houkuttimena, mutta Ada meni suoraan puomille kuten pitikin. 


Puomin jälkeen houkuttimena oli putki, mutta pitikin kääntyä 180 astetta oikealle aidalle, jonka jälkeen oli keinu ja 180 käännös aidan kautta kepeille vasemmalle. Palkkasimme kuitenkin puomille, joten siitä ei ongelmia ollut siirtyä aidalle putken sijasta. Keinulle Ada siirtyi vaivattomasti ja rauhassa laski keinun pään alas. Kouluttaja totesi, että olisi ehkä parempi, että Ada ei tekisi pysäytystä keinulla. Ada muutenkin laskeutuu alas rauhassa ja riskinä on, jos Ada ei asetukaan kunnolla, että keinu kolahtaisi Adaan. Ilman pysäytystä välttäisimme riskin, että Ada säikähtää taas keinua. 

Kepeille ohjasin Adan niistolla. Pitäisi hiljalleen päästä siihen vaiheeseen, että Ada osaisi hakeutua kepeille myös tästä suunnasta itsenäisemmin. Tällä kertaa niisto oli toimiva ja Ada aloitti rauhallisesti suorittamaan keppejä. Melko usein tuli vielä sitä, että Ada kääntyi minua katsomaan loppuvaiheessa ja lopetti kepit kesken kaiken. Emme halunneet liikaa jankata keppejä, joten lopetimme onnistuneeseen suoritukseen. 


Keppien jälkeen oli tarkoitus leijeröidä koira kepeiltä putken kautta puomille, johon taas pysäytystä treenasimme. Ada oli helppo leijeröidä etenkin tällä radalla, kun vaihtoehtoja ei montaa ollut etenemiseen. Kuitenkin puomilta aidan jälkeen piti ohjata puomin ali menevään putkeen, jolloin Ada (kuten moni muukin) meni ensin puomille. Kun vahvistin omalla ohjauksella Adaa siirtymään putkeen, Ada meni epäröimättä suoraan sinne. Loppu olikin helppo putkesta ensimmäiselle aidalle ja rata oli siinä. 

Lopuksi totesimme, että Ada voisi olla valmis agilityradalle ja ilmoitinkin Adan Lieksan kisoihin molemmille agilityradalle. Eihän sitä kokeilematta tiedä, mitä tapahtuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti