perjantai 28. heinäkuuta 2017

Adan agilityn pienryhmätreeni

Eilen oli taas vaihteeksi Adan aksapäivä. Olimme toisen ryhmän kanssa yhdistettynä, joten treenaajia oli seitsemän koirakkoa. Tavoitteena Adan kanssa oli tehdä taas yhtenäistä rataa ja opetella japanilaista, jota treenattiin jo kesäkuussa, mutta meidän osaltamme monta peräkkäistä japanilaista oli haaste. 

Lyhyesti todettuna treenit meni hyvin. Ada teki tasaisen varmaa suoritusta. Yhdessä kohdassa piti vahvistaa irtoamista ja kouluttaja palkkasi, mistä johtuen Ada joitakin kertoja irtosi liiankin hyvin, kun haki kouluttajalta palkkaa. Nopeasti Ada taas muisti, että miten homma piti hoitaa. 

Japanilaiset menivät yllättävän hyvin alusta asti! Ensin Ada ei ihan tarttunut ohjaukseeni vaan haki namia kouluttajalta, mutta pian Ada otti todella hyvin kontaktin minuun. Saatiin nopeasti ohjauskuvio kuntoon. 

Kepit olivat radalla kahdesti. Molemmilla kerroilla ohjasin Adaa meidän ns haastavalta puolelta ja jokaisella kerralla Ada teki täydelliset kepit. Ada haki kepit hyvin ja pystyin taas hieman enemmän irtoamaan Adasta, eikä kertaakaan tarvinnut alkua pidemmälle keppejä hokea. Loistavaa siis! 

Keppien jälkeen oli vielä muuta aita, joissa harjoiteltiin pakkovalssia. Itsellä meni toki alkuun taas kädet sekaisin ja oikean käden sijaan sotkin vasemman käden ja toki Ada teki, kuten käsi ohjasi. Sain kuitenkin kerran tehtyä pakkovalssin suurin piirtein osana rataa ja muutaman kerran vahvistimme ohjausta lähtemällä liikkeelle keppien jälkeen paikoiltaan. 

Olen todella ylpeä sekä minun että Adan kehityksestä agilityssa. Kehitystä on tapahtunut muutaman kuukauden aikana niin isoin harppauksin, että jopa pelottaa, miten korkealle omat odotukset ovat nousseet. Siksi erityisesti viime viikonlopun kisat harmittaa kovasti. Ada tekee paljon vaikeampia ratoja todella hienosti treeneissä. Nyt siis tavoitteena saada meidän osaaminen treeneistä kisakentille ja hakea kokemusta kisoista. Viikon päästä kisaamme Joensuussa neljän radan verran; kaksi hyppyrataa ja kaksi agilityrataa. Toiveena, jos agilityradat epäonnistuu, edes hyppyradat menisi hyvin ja saataisiin onnistuneita kisasuorituksia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti