tiistai 25. heinäkuuta 2017

Taigan ja Adan aksatreeniä

Pitkästä aikaa otin Adan lisäksi myös Taigan mukaan hallille aksatreeneihin. Ensin Taiga sai jäädä odottamaan autoon, kun otin Adan ensin treenaamaan. Adan kanssa halusin vahvistaa puomin pysäytystä, keppejä sekä keinua. Lisäksi yhdistelin näitä kaikkia pienellä radalla. 

Keppejä tehtiin hieman haastavammista kulmista. Meni muutama kerta alkuun, että sain ohjattua Adan kepeille ja silloinkin piti läheltä näyttää ensimmäinen väli. Kepit Ada teki kyllä muuten hienosti. Radalla Ada haki kepit hyvin ja teki ihan hyvällä vauhdilla molemmilta puolilta ohjattuna. 

Puomin pysäytys meni alkuun hyvin, mutta sitten useimmiten Ada ei malttanut pysähtyä oikeaan kohtaan. Kouluttaja keväällä vinkkasi, että koira oppii pysäytyksessä helposti erilaisen alusta eli etujalkojen osuessa hiekalle oppisi pysähtymään ns. oikeaan kohtaan. Ada kuitenkin reagoi todella herkästi seis-käskyyn ja pysähtyy niille sijoilleen, kuten tänäänkin huomasin. Ada osui kuitenkin kontaktille useimmiten ja joidenkin toistojen jälkeen myös poistui kontaktilta vasta luvan saatuaan. 

Keinun kanssa Adalla ei ollut tänään ongelmia. Ada tuli epäröimättä keinulle, laski varovasti keinun alas ja poistui reippaasti. 


Adan kanssa lopuksi treenasimme pitkästä aikaa hyppytekniikkaa perussarjalla, kuten hierojakin viimeksi suositteli. 

Taigan kanssa emme ole pitkään aikaan treenanneet agilitya millään tavalla. Nytkin teimme vain joitakin perusjuttuja kuten aita, kaareva putki ja aita. Hieman piti muistutella, mutta lopulta Taiga jopa noudatti ohjausta. Välillä kävi ihmettelemässä ja haistelemassa paikkoja, mutta vinkulelun avulla malttoi palata takaisin treenaamaan. Harjoittelimme Taigan kanssa myös takaakiertoa.

Myös Taigan kanssa treenit päätettiin hyppytekniikkaan. Taigan kanssa emme ole hyppytekniikkaa aiemmin treenanneet ja teimme Taigankin kanssa ihan vain perussarjaa viidellä esteellä. Korkeus 20 cm, etäisyydet kuusi jalkaa. Ohessa video Taigan hyppytekniikasta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti