sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Taigan eka näyttely

Tänään Taigalla koitti päivä, että joutui viralliseen näyttelyyn, vaikkakin vasta pentuluokkaan. Kyseessä siis Tuusniemen ryhmänäyttely. Tästä johtuen siis Taiga joutui ensimmäistä kertaa ihan oikeasti kunnon pesulle. Antoi pestä kyllä hyvin, mutta kävi jälkikäteen kakan vääntämässä takkahuoneen matolle ja eteisen matolla kävi pissillä. Ja Taigahan ei ennen tätä ole matolle mitään tehnyt... Kuivaamisesta Taiga ei tykännyt yhtään. Yritettiin taistella ja mieskin yritti pitää kiinni, mutta lopulta oli otettava herkut käyttöön. Taiga oli osittain miehen sylissä, joka antoi koko ajan nameja Taigalle. Siten Taiga malttoi jo hieman paikallaan olla, eikä panikoinut kuivaajaa niin paljon.



Saimme siis koiran näyttelykuosiin ja seuraavana päivänä kehään. Taigahan on todella kärsivällinen odottaja (eli ei...), mutta suht hyvin malttoi kevythäkissä odottaa kehään menoa. Kehässä Taigahan käyttäytyi oikein mallikkaasti. Itsekään en jännittänyt oman kasvatin viemistä ensimmäistä kertaa kehään. Liekö johtunut kuitenkin siitä, että kyseessä oli vain pentuluokka. Taiga kuitenkin malttoi seisoa hienosti ja juoksi rauhassa, vaikka joitakin kertoja yrittikin laukalle siirtyä. Tuomari oli ystävällinen ja käsitteli Taigaa hyvin. Nyppi naurahtaen Taigan takajaloista karvaa. Taiga ei yrittänyt väistää ja näytä-käskyllä antoi hampaatkin katsoa. Ainoana pentuna Taiga oli KP:n kanssa ROP-pentu ja sai todella hienon arvostelun.


"Ihastuttava pentu, jolla erittäin kaunis pää, ilme. Hyvä runko. Tasapainoiset kulmaukset. Vahva luusto. Erinom. liikkeet. Hyvä ylälinja ja häntä. Hyvä karva, käytös."
Leila Kärkäs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti