lauantai 24. syyskuuta 2016

Adakin treenaa!

Kyllä! Vaikka Ada on ehkä tiineenä, kävimme tekemässä tänään viiden kilometrin vetolenkin. Palloittelimme ensin omalla pihalla, kunnes laitoimme vehkeet niskaan sateesta huolimatta ja lähdimme liikenteeseen. Adalla oli alkuun todella hyvä vauhti päällä. Pitäisi vaan itse malttaa ja opetella tasaamaan Adan vauhtia heti alusta alkaen, koska Adalla on edelleen ongelmana, että käyttää liikaa energiaa alkumatkaan. Sigmaa seurailin tasaisesti koko matkan ajan ja ensimmäiseen 1,5 km Ada juoksi n. 20 km/h. Kuitenkin vauhti tasaantui paljon sen jälkeen ja vauhti pysyi n. 11-12 km/h. Sigma antoi koko lenkin keskinopeudeksi 13,62 km/h ja gps 10,6 km/h. Maksiminopeus oli 28,07 km/h ja gps:n mukaan 25,8 km/h. 

Adaa piti kuitenkin motivoida koko lenkin ajan kehumalla ja houkuttelemalla. Joitakin merkkailuja Ada taas teki, mutta se tietty tuttu merkkailukohta ohitettiin käskyllä todella hienosti. Muita ei taaskaan liikenteessä paljoa ollut. Vain yksi pariskunta tuli vastaan lastenvaunujen kanssa. Liekö tosiaan tuo sateinen sää vaikuttanut asiaan... 

Ada jaksoi lopussa vielä vauhtia hieman lisätä ja pääsimme oikein hienosti kotia asti. Olin todella tyytyväinen Adan lenkkiin, mutta kerkesin jo huolestua Ada rauhallisuudesta lenkin jälkeen. Lopulta tajusin, että se johtui vain siitä, että Ada vahti ruokakaappia, eikä halunnut sen edestä siirtyä kovin helposti... Saatan tässä vielä mahdollisen tiineyden edetessä useitakin kertoja huolestua Adan voinnista, mutta toivotaan, että kaikki menee hyvin, eikä ongelmia tulisi! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti