torstai 29. syyskuuta 2016

Agilityn jatkokurssi osa 4, loppu

Tiistaina oli viimeinen kerta agilityn jatkokurssia. Rata meni suurinpiirtein näin: aita, pussi, putki kaaressa vasemmalla, puomi, oikealle aita, oikealle keinu, A, aita, käännös vasemmalle, aita, aita, suora putki, aita, vasemmalle aita, oikealla kaaressa putki, joka kääntää radan aidasta nähden vasemmalle viimeiselle suoralle, pituus, aita, aita ja muuri.

Adalla oli taas odottamisen vaikeus, joten kouluttaja piti Adaa paikallaan lähdössä. Neiti lähti kuin salama, mutta suoritti ensimmäiset esteet kuitenkin hyvin. Puomille mennessä olisi minua halunnut seurata, mutta alla meni putki, joten itse jouduin hieman kauempaa menemään ja Ada siis seurasi minua. Palasimme takaisin ja Ada meni lopulta (olisiko ollut kolmas kerta) puomille. Jatkoimme matkaa ja rauhoitin menoa taas keinulle. Unohdin valssilla vaihtaa puolta ennen keinua, mutta ei siitä ongelmaa tullut, kun teimme kuitenkin keinun muutamaan kertaan heti peräkkäin. Ada edelleen sitä varoo radallla, mutta sivummassa pelkkää keinua harjoitellessa tekee sen löysällä hihnalla todella varmasti. 


Matka jatkui hienosti eteenpäin, kunnes aidalta piti putkeen siirtyä, mutta linjat oli tehty hieman haastavaksi, kun linjat eivät vieneet suoraan seuraavalle esteelle. Teimme siis aidatkin muutaman kerran, kunnes siirryimme vaivattomasti putkeen ja siitä radalla eteenpäin. Loppu menikin ilman sen kummempia ongelmia. 

Toisella treenikierroksella teimme radan melkein yhteen kyytiin läpi edelleen kouluttajan auttaessa lähdössä ja palkkasin keinulla. Muuten rata meni melkein täydellisesti yhtä riman tiputusta lukuunottamatta. Teimme radan vielä toisen kerran, mutta Ada ei ollut enää yhtä innokas ja tarvitsi enemmän houkuttelua ja esteiden suorittaminen ei ollut puhdasta. Totesimmekin, että onneksi kisoissakin radat suoritetaan kerran niin ei Ada ehdi kyllästyä. 

Meidän osalta siis treenaaminen on tältä syksyltä tässä. Jatkokurssikin loppui ja Adan toivottava tiineys alkaa tulla siihen vaiheeseen, ettei kannata mihinkään ryhmään vielä hakea. Ensi viikolla olisi kuitenkin epäviralliset kisat, joissa ajattelin kokeilla uskaltaa osallistua putkiralliin ja supermölliin. Jos saan avustajan pitämään Adaa kiinni... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti