tiistai 6. syyskuuta 2016

Ada agilityn jatkokurssilla

Tänään oli ensimmäinen kerta niin sanottua jatkokurssia. Tarkoitus on tässä lokakuun alkuun asti treenailla ainakin vielä ja meidän osalta toivottavasti pian jää treenit, jos Adan astutus vaan onnistuu. Torstaina mennään ensimmäiseen progetestiin...

Tänään olimme porukan viimeisiä treenaajia, jotta ainakin ensimmäisellä kierroksella saisi uroksetkin rauhassa treenata. Kävimme myös kotona tekemässä lämmittelylenkin, jotta emme kentän ympäristöön jätettäisi liikaa hajuja. 


Kouluttaja oli tällä kertaa rakentanut 19 esteen radan. Ensimmäisellä suoralla oli aita, pituus, putki, matala A ja kaksi aitaa, jotka käänti rataa hieman vasemmalle. Aidoilta rata jatkui putkeen, joka teki 180 asteen mutkan ja putkesta piti jatkaa matkaa oikealle 90 astetta keinulle. Matka jatkui kahden aidan jälkeen kuudelle kepille, josta putkeen 180 astetta käännös, muuri, iso A, pussi aita ja siitä käännös takaisin puomille, renkaaseen ja putkeen. Muistinkohan kaiken...


Adalla oli alkuun irtoamisvaikeuksia. Istahti hyvin odottamaan ja palkkasin kerran nopeasti siitä ennen kuin lähdettiin radalle. Sain ensimmäisestä lähdöstä palautetta, että en itse lähtisi niin nopeasti liikenteeseen, jotta Adakin lähtisi rauhallisemmin. Teimme ensimmäisen suoran, jonka jälkeen kokeilimme irtoamista aidoilla. Muutamia kertoja meni, mutta lopulta Ada oikeasti irtosi targetille. Jatkoimme rataa eteenpäin ja rauhoitimme menoa keinulla. Teimme keinun muutaman kerran, kunnes jatkoimme aidoille. Ada meinasi juosta keppien ohi, kun en ehtinyt itse perässä tulemaan. Palasi kuitenkin käskystä ja teki suht puhtaan suorituksen. Putkeen oli taas hieman vaikea irrota, mutta siitä Ada eteni hienosti seuraavan suoran loppuun asti. Käännös puomille sujui melko hyvin, mutta hieman vinosta Ada puomille tuli. Rengasta piti seuraavaksi muutaman kerran muistutella ja lopetimme putkeen. 


Toisella kierroksella kouluttaja kysyi, mitä haluaisimme tehdä. Halusin treenata kokonaisuutta ja perustelin vielä, että Ada osaa suht hyvin kaikki esteet, mutta meidän yhteistyötä olisi hyvä treenailla. Niinpä sitten lähdettiin rata taas alusta liikenteeseen. Ensimmäinen suora tehtiin kaksi kertaa. Ensin lähdimme yhdessä liikenteeseen, mutta toisella kerralla vahvistettiin irtoamista edelleen ja lähetin Adan lähtöpaikalta ja kouluttaja oli vastassa A-esteellä. Siitä kuitenkin jatkettiin matkaa niin, että vain keinu ja kepit teimme taas muutamaan kertaan ja palkkasin muutaman kerran välissä. Eli saimme ihan mukavaa pitkää suoritusta tehtyä radalla. Kepit meni pari kertaa vähän miten sattuu, mutta kolmas kerta toden sanoo ja sitten tuli melkeinpä täydellinen suoritus. Vauhtiakin Adalla alkaa keppien kanssa olemaan. Hyvä olisi kenties jo 12 keppiäkin harjoitella. Tällä toisella kierroksella Ada irtosikin jo paljon paremmin minusta. 


Olin todella ylpeä meidän suorituksesta ja etenkin siitä, miten hyvin Ada on kehittynyt viime toukokuusta lähtien! Toukokuussa oltiin yhden viikonlopun demokoirakkona ja yhden päivän heinäkuussa. Heinäkuussa aloitimme alkeiskurssin, jossa Ada on ollut mukana kuusi kertaa ja kerran kävimme itseksemme treenailemassa. Ja tänään oli ensimmäinen jatkokurssin kerta. Ja Ada on aivan loistava! Harmittaa todella paljon, että torstain mölleihin ei saa juoksuisen nartun kanssa osallistua, mutta odotellaan sitten sopivaa ajankohtaa myöhemmäksi.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti